Strugar: Zabavljamo se i radimo to što volimo, što se pokazalo kao dobitna kombinacija

Osim kao samohrana majka, Hristina Popović je u filmu predstavljena i kao zgodna i fatalna ženu. “Kamera čini čuda, postprodukcija i fotošop takođe”, uz smijeh je odgovorila Popović.
144 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2016. 19:01h

Srpski film “Jesen samuraja” u kojem glavnu ulogu tumači crnogorski glumac Petar Strugar, premijerno je prikazan večeras u podgoričkom bioskopu Cineplexx u Delta Cityju.

Prije projekcije održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili režiser Danilo Bećković, Strugar, ali i Hristina Popović i debitant u filmskom svijetu, osmogodišnji Petar Novićević, koji takođe tumače glavne likove.

Na početku obraćanja novinarima, Bećković je objasnio da sa novim ostvarenjem nije “jurio” uspjeh koji je postigao njegov prethodni film “Mali budo”.

“'Mali budo' je imao veliki uspjeh i to je upravo razlog zbog kojeg smo odlučili da ne radimo nastavak, već potpuno novi film, jer je taj uspjeh teško ponovo gađati. Što se tiče 'Jesen samuraja' trdili smo se da napravimo što bolji film i nismo ni imali vremena da se opterećuejmo time kakav će biti uspjeh, jer smo imali vrlo malo vremena. Od snimanja 'Bude' je prošlo svega godinu dana, pa tu nema vremena ni da se uplašite”, kazao je on.

Za razliku od režisera koji je bio opširniji u razgovoru o filmu, najmlađi član ekipe, Novićević, uglavnom je na pitanja odgovarao sa “da” ili “ne”, ali je otkrio i da je Hristina Popović “super mama”.

“Ja volim da gledam filmove kao što je 'Star Wars', a ovo ne liči. Na snimanju mi je bilo zabavno, sa Petrom Strugarom sam se družio, jer sam prvo njega upoznao i imamo isto ime”, odgovorio je osmogodišnjak, koji igra Vukašina.

Nakon što ga je Strugar podsjetio, on je sa novinarima podijelio i anegdotu prema kojoj je na setu jeo samo slatkiše.

“Ugojio sam se”, požalio se Novićević.

Osim kao samohrana majka, Hristina Popović je u filmu predstavljena i kao zgodna i fatalna ženu.

“Kamera čini čuda, postprodukcija i fotošop takođe”, uz smijeh je odgovorila Popović.

“Nešto o čemu najviše maštam je ono kada reditelj dođe i izvuče iz tebe nešto što nisi ni znao da imaš ili nisi koristio te vrste identiteta ni privatno, niti u gradnji likova koje tumačiš. Tako da uz sve moje otpore, Bećko je uspio da me ubijedi u to kako treba izgraditi moj lik, Snežanu”, pojasnila je glumica, kojoj ovo nije prva saradnja sa režiserom, ali ni Strugarom.

“Radili smo jedan film, pa počeli drugi, shvatili da možemo, umijemo, lijepo nam je, družimo se i snimamo filmove, zabavljamo se i radimo to što volimo. To se pokazalo kao dobitna kombinacija za sve”, rekao Strugar.

“Jesen samuraja” od sjutra je na redovnom repertoaru bioskopa.

Galerija

Bonus video: