Danijel Redklif hoće u "Igru prijestola"

Redklif je izrazio brigu i za gej glumce, koji po njegovom mišljenju ne žele da otkriju svoje seksualno opredjeljenje
165 pregleda 1 komentar(a)
Danijel Redklif, Foto: Hannah Mckay/EPA
Danijel Redklif, Foto: Hannah Mckay/EPA
Ažurirano: 25.09.2016. 18:51h

Zvijezda serijala filmova o Hariju Poteru, Danijel Redklif izrazio je želju da se priključi ekipi serije "Game of Thrones".

Sedma sezona jedne od najpopularnijih serija na svijetu biće emitovana 2017, a posljednja, osma godinu kasnije.

"U posljednje vrijeme sam pročitao par odličnih scenarija za pilote TV serija. Ali moraš da potpišeš ugovor na sedam godina. U ovom trenutku nemam puno slobode. Tako da ako pročitam scenario za nešto što se snima sljedeće godine, moram to da odbijem jer nisam dostupan. I to činim već dugo vremena", izjavio je Redklif u razgovoru za "Digital Spy".

Međutim, kada je upitan da li bi pristao da se pojavi u seriji "Game of Thrones", glumac je odgovorio da bi volio da se to desi.

"Ako žele samo da me dovedu i ubiju, rado bih pristao", kazao je on.

Početkom sedmice Redklif je istakao da je "prilično teško poreći" da u Holivudu vlada rasizam. Tokom gostovanja u BBC-evoj emisiji "Victoria Derbyshire", on je upitan da li smatra da je filmska industrija diskriminatorska.

"Mislim da je to teško poreći. Radi se o sljedećem: mi volimo da mislimo kako smo veoma progresivni, ali zapravo kasnimo na svim mogućim poljima", izjavio je glumac.

On je izrazio brigu i za gej glumce, koji po njegovom mišljenju ne žele da otkriju svoje seksualno opredjeljenje iz straha da će zbog toga dobijati samo gej uloge.

"To je tužno, jer kao što rekoh, radimo u industriji koja na sebe gleda kao na veoma progresivnu i liberalnu, ali tamo stalno nailazite na stavove tipa: 'Ljudima on neće biti uvjerljiv kao strejt lik'", dodao je Redklif.

Bonus video: