Buksovci snimaju film: Nemamo dovoljno novca, ali počinjemo, pa što bude

"Vodimo se mišlju da je bolje napraviti nešto, pa makar bilo i loše, nego sjedjeti doma i ne napraviti ništa"
113 pregleda 9 komentar(a)
Slučajevi pravde, Foto: Facebook/Zonjo
Slučajevi pravde, Foto: Facebook/Zonjo
Ažurirano: 22.09.2016. 10:35h

Četiri godine nakon snimanja pilot epizode "Slučajevi pravde", alternativna organizacija The Books of Knjige nastavlja sa radom na tom projektu.

Ovog puta, popularni Buksovci odlučili su da "Slučajeve pravde" snime u formi dugometražnog igranog filma koji će nositi isti naziv. Prva klapa je zakazana za danas, u podne u Zetkom domu na Cetinju, a preko društvenih mreža Buksovci su pozvali fanove da statiraju u filmu i na taj način daju doprinos snimanju prvih kadrova budućeg bioskopskog hita.

"Potrebni statisti za snimanje dugometražnog igranog filma The Books of Knjige "Slučajevi pravde". Četvrtak 22. septambar Zetski dom na Cetinju, tačno u podne (muškarci i žene 20 godina plus, svečanije obučeni)”, stoji na grupama koje vode popularni Buksovci.

"Pilot epizoda, nažalost, nije izrasla u serijal jer nas je Prva srpska televizija navukla da je snimimo, a onda odustala od finansiranja, jer su u međuvremenu sa svojim projektima uskočili Nele sa Nadrealistima i Bojana Maljević sa 'Otvorenim vratima'. Kao što to obično u životu biva, mi smo ostali da visimo na grani koja nam se u prvi mah učinila zelenom, ali je zapravo bila vrlo tanka i trula. No dobro, to je bila klica nečeg što će se pretvoriti u dugometražni film i što može biti kruna našeg dosadasnjeg rada", kazao je "Vijestima" Zoran Marković Zonjo, član organizacije The Books of Knjige.

Kako smo od njega saznali, film "Slučajevi pravde" snimaće se na Cetinju i u Podgorici, a Buksovci su predvidjeli da to traje 21 dan.

"Niti imamo dovoljno novca, niti dovoljno logistike za ozbiljnu filmsku produkciju, ali počinjemo, pa što bude. Vodimo se mišlju da je bolje napraviti nešto, pa makar bilo i loše, nego sjedjeti doma i ne napraviti ništa", smatra Zonjo.

Odmah nakon što danas snime dio kadrova na Cetinju, "Slučajevi pravde" se sele u Podgoricu, a za klapu koja je planirana da se snimi u subotu 24. septembra u velikom amfiteataru Tehničkih fakulteta, tačno u podne potrebni su statisti - momci i djevojke od 18 do 25 godina, obično obučeni.

Svi zainteresovani za učešće u dugonajavljivanom filmu Buksovaca mogu poslati poruke u inboks njihove Facebook stranice sa brojem telefona.

U pilot epizodi "Slučajeva pravde" pored članova The Books of Knjige, i velikog broja naturščika igrali su glumci Davor Dragojević, Gojko Burzanović,Žaklina Oštir, no koga ćemo gledati u istoimenom filmu, Zonjo nije želio da otkrije.

"Oko radnje i glumačke podjele u ovoj fazi ne želimo mnogo da pričamo, jer ko zna što će se sve izdešavati na snimanju. Ono što odvaja The Books of Knjige od sličnih projekata je improvizacija na setu koja često odvede priču u potpuno drugačijem smjeru od zamišljene. Zato se i rađaju duhoviti trenuci jer nisu unaprijed pripremljeni i odglumljeni”, ističe Marković.

Bonus video: