NAJNAGRAĐIVANIJA SERIJA

"Igra prijestola" dobila rekordan broj Emija

"Igra prijestola" dobila je ukupno 12 nagrada na sinoćnoj dodjeli Emija, pa je zajedno s nagradama Emi u tehničkim kategorijama dodijeljnim prošlog vikenda osvojila ukupno 38 Emija
0 komentar(a)
Emi nagrada, Foto: Reuters
Emi nagrada, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2016. 07:11h

Serija "Igra prIJestola" (Game of Thrones) osvojila je nagradu Emi za najbolju dramsku seriju drugu godinu za redom i postala najnagrađivanija televizijska serija.

Serija "Potpredsjednica" (Veep) ponovo je dobila nagradu za najbolju komediju, a Džulija Luis-Drajfus koja igra glavnu ulogu nagrađena je rekordnim šestim Emijem za najbolju glumicu u komediji.

Džefri Tembor osvojio je nagradu za najboljeg glumca u komediji za ulogu u seriji "Transparentno" (Transparent).

Iznenađenje su bili dobitnici nagrada za najbolje uloge u dramskim serijama. Remi Malek i Tajtana Maslani pobijedili su u jakoj konkurenciji za uloge u serijama "Gospodin Robot" (Mr. Robot) i "Crno siroče" (Orphan Black).

"Igra prijestola" dobila je ukupno 12 nagrada na sinoćnoj dodjeli Emija, pa je zajedno s nagradama Emi u tehničkim kategorijama dodijeljnim prošlog vikenda osvojila ukupno 38 Emija i time postala najnagrađivanija serija ikada, prestigavši seriju "Frejzer" koja ima 37 Emija.

Serija "Narod protiv O Džej Simsona" (The People v. O.J. Simpson) dobila je pet Emija.

Nagrade za najbolje sporedne uloge u dramskim serijama dobili su Megi Smit za "Downton Abbey" i Ben Mendelson za "Bloodline", a za najbolje sporedne likove u komedijama nagrađeni su Lui Anderson za "Baskets" i Kejt Makinon za "Saturday Night Live".

Na dodjeli nagrada dodaknute su i političke teme, a zvijezda Luis-Drajfus se osvrnula na republikanskog kandidata za predsjednika Donalda Trampa i njegovo obećanje da će izgraditi zid na granici s Meksikom.

"Željela bih da iskoristim ovu priliku da se lično izvinim za trenutnu političku klimu. Mislim da je 'Potpredsjednica' srušila zid između komedije i politike. Naša serija je počela kao politička satira, ali sada izgleda više kao trezven dokumentarac", rekla je glumica.

Tembor, koji u seriji igra transseksualca, pozvao je Holivud da više zapošljava transeksualne osobe i da on bude poslednji glumac koji nije transseksualac koji će dobiti takvu ulogu.

Preporučujemo za Vas