NATALI PORTMAN U NOVOJ, VEOMA ZAHTJEVNOJ ULOZI

Još jedan film o Džeki Kenedi

Film je režirao Čileanac Pablo Loren, koji se proslavio filmom "No" o timu reklamnih agenata koji su pomogli u svrgavanju diktatora Augusta Pinočea
0 komentar(a)
Natali Portman, Foto: Www.thesun.co.uk
Natali Portman, Foto: Www.thesun.co.uk
Ažurirano: 18.09.2016. 14:01h

Biografski film o bivšoj prvoj dami SAD Džeki Kenedi, koji je kupila filmska kompanija Foks Serčlajt Pikčers (Fox Searchlight Pictures), počeće da se prikazuje u bioskopima neposredno pred sezonu Oskara.

Priča o životu Džeki Kenedi stiže u bioskope 9. decembra i očekuje se da će izbaciti Natali Portman među favorite za osvajanje Oskara za najbolju žensku ulogu.

Holivudska glumica tumači lik popularne prve dame u ostvarenju "Džeki". Film počinje scenom ubistva američkog predsjednika Džona F. Kenedija u novembru 1963. godine i prati prva četiri dana u životu prve dame poslije tog tragičnog događaja.

Film govori o životu Džeki Kenedi, o danima kada je postala ikona, a potom i trenucima kada je sve izgubila. U drami se prikazuju strahovi, patnja i zbunjenost jedne od najobožavanijih žena 20. vijeka. Događaji koji su uslijedili poslije atentata Džona F. Kenedija - planiranje sahrane, selidba iz Bijele kuće, zakletva Lindona Džonsona - prikazani su iz perspektive njegove udovice.

Film je režirao Čileanac Pablo Loren, koji se proslavio filmom "No" o timu reklamnih agenata koji su pomogli u svrgavanju diktatora Augusta Pinočea.

Jedan od producanata je Daren Arafonski, reditelj filma "Crni labud" iz 2010. godine, u kojem je Portmanova igrala glavnu ulogu.

Drama "Džeki" premijerno je prikazana prošle nedjelje na 73. Filmskom festivalu u Veneciji, a potom i na Filmskom festivalu u Torontu.