Šta donosi 20. sezona serije South park: Američki izbori i nove ideje

“Mi ne pokušavamo da komentarišemo i tumačimo društvo. Mi se zatvorimo u sobu šest dana prije nego što se epizoda prikaže i zato ona na neki način postaje relevantna”, komentariše Parker činjenicu da su i nakon dvije decenije kontroverzni
0 komentar(a)
Saut park, Foto: Http://mstarsnews.musictimes.com
Saut park, Foto: Http://mstarsnews.musictimes.com
Ažurirano: 18.09.2016. 09:51h

Autori popularne animirane serije “South Park”, Trej Parker i Met Stoun, na specijalnom panelu u čast dvadesete sezone, koja je počela da se emituje 14. septembra, pričali su za medije i obožavaoce, kako poslije toliko godina i dalje uspijevaju da prate trendove, ali i o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti likova iz Sout Park gradića.

“Mi ne pokušavamo da komentarišemo i tumačimo društvo. Mi se zatvorimo u sobu šest dana prije nego što se epizoda prikaže i zato ona na neki način postaje relevantna”, komentariše Parker činjenicu da su i nakon dvije decenije kontroverzni.

Serija, koja nije poštedjela nijednu moguću društvenu pojavu, u novim epizodama osvrnuće se na trenutne izbore za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Stoun ipak naglašava da ne treba očekivati ništa slično prethodnim sezonama.

“Ovo je četvrta ili peta epizoda koju smo napravili u znaku izbora. Željeli smo da ovoga puta sve bude u znaku novih ideja, ali i da ta tema ne 'pojede' cijelu sezonu. Trebalo nam je nešto više od toga”, pojasnio je on.

Stoun i Parker su priznali da se fokus serije tokom 20 godina znatno promijenio, a najočigledniji je u tome što su sada i odrasli ljudi iz Sout Parka u fokusu.

“Veliki dio šala se pomjerio od dječaka ka odraslima. Pa umjesto da akcenat stavimo na glas Stena ili njegovih drugova, učinili smo to Rendiju, njegovom ocu, jer je on sada taj sa kojim se možemo povezati”, pojasnio je Stoun.

“Srećom po nas, Sten ima i dedu, jer će se očigledno, jednoga dana fokus uspjeriti na njega”, dodao je on.

Sa premijerom 20. sezone poklopilo se i otvaranje South Park 20 Experience izložbe koja se nalazi u Njujorku, a u okviru koje su dostupne 2D i 3D verzije likova iz “South Parka” u prirodnoj veličini. U galeriji će takođe biti predstavljeno 20 originalnih radova pop umjetnika Rona Ingliša.

Izložba će biti otvorena 25. septembra.

“South Park” serija emituje se na kanalu Comedy central.

Bonus video: