Serije za ljude kojima je sarkazam drugo ime

Ako vam je sarkazam drugo ime, a nerviraju vas prikazi idiličnih i nerealnih ljudskih odnosa u najpopularnijim TV serijama, osvježenje za vas mogli bi biti sljedeći naslovi
130 pregleda 0 komentar(a)
It's Always Sunny in Philadelphia, Foto: Businessinsider.com
It's Always Sunny in Philadelphia, Foto: Businessinsider.com
Ažurirano: 16.09.2016. 19:49h

Pored brojnih serija koje predstavljaju idilične porodične, prijateljske odnose ili komplikovane ljubavne veze, postoje i projekti koji stvari prikazuju mnogo realističnije. U pitanju su serije koje prikazuju život iz perspektive mračnih ljudi koji se ne plaše da izađu iz okvira normalnog i pristojnog.

Ako vam je sarkazam drugo ime, a nerviraju vas prikazi idiličnih i nerealnih ljudskih odnosa u najpopularnijim TV serijama, osvježenje za vas mogli bi biti sljedeći naslovi.

It's Always Sunny in Philadelphia

Ova serija prati avanture prijatelja koji zajedno drže bar u Filadelfiji. Grupu čine blizanci Denis i Dijandra Rejnolds, njihov ekscentrični otac Frenk i prijatelji Čarli Keli i Ronald Mekdonald, zvani Mek. Iako svi likovi imaju svoje autentične karakteristike koje obogaćuju ovu seriju, zajednička crta svima im je egocentričnost i nedostatak obzira za druge. Zbog svojih neuobičajenih poslovnih ideja često završe u bizarnim situacijama koje njihovo nezadovoljstvo životom samo produbljuju, a gledaocima pružaju priliku za smijeh. Jedan od glavnih glumaca, odnosno Frenk je Deni deVito, dobitnik Zlatnog globusa i Emi nagrade. Serija se prikazuje od 2005. godine, a dobila je ugovore za trinaestu i četrnaestu sezonu.

Difficult People

Prva epizoda serije "Difficult People” premijerno je prikazana u augustu 2015. godine, a trenutno se emituje druga sezona. Radnja serije se vrti oko dva njujorška komičara, Džuli Kesler i Bilija Epstejna, koji bezuspješno pokušavaju da dođu do uspjeha i slave. U tome ih svesrdno ometa njihova mržnja za sve i svakoga, osim jedno za drugo, te zaokupljenost besmislenim poslovnim poduhvatima, poput prodavanja vode iz biblioteke i organizovanje navodne humanitarne akcije koja se sastoji od snimanja ubacivanja ruke u WC šolju. Odnos Bilija i Džuli je iskreni prijateljski, podržavaju jedno drugo i u najgorim poduhvatima i glupim idejama.

Glavne uloge tumače Džuli Klausner i Bili Ičner, a u seriji se pojavljuje puno poznatih ličnosti poput glumice i režiserke Tine Fej, repera Metod Mena, glumca Seta Mejersa i drugih.

Daria

"Daria" je mračna animirana komedija koja prati avanture istoimene junakinje, inteligentne i ekstremno sarkastične srednjoškolke. Serija predstavlja satiru života u srednjoj školi i puna je aluzija i kritika popularne kulture i društvenih klasa. Daria ismijava sve društvene pojave koje smatra negativnim, a na meti kritika najčešće su neki od popularnih školskih likova, kao i njena sestra koja je predstavljena kao površna djevojka opsjednuta popularnošću, izlascima i modom. Serija ima pet sezona od 13 epizoda, a napravljena su i dva filma.

Crazy Ex-Girlfriend

Ova serija istražuje fenomen “lude bivše djevojke” sa velikom svjesnošću seksizma samog tog termina. Radnja prati život Rebeke Bunč, uspješne pravnice iz Njujorka koja nakon susreta sa bivšim momkom Džošom Čejnom odlučuje da se preseli u njegovu rodnu Kaliforniju i ostavi iza sebe svoj život i profesionalni uspjeh. Serija je satira, mračna komedija sa elementima mjuzikla, koja na zanimljiv i zabavan način otvara pojave koje nagrizaju moderno društvo, poput samoće, trke za uspjehom i skoro opsesivne potrage za ljubavlju i bliskošću.

Emitovanje je počelo u oktobru 2015. godine, a premijera druge sezone zakazana je za naredni mjesec. Glavnu ulogu tumači američka glumica Rejčel Blum.

Being Erica

U fokusu ove kanadske drama-komedije je Erika Strejndž, koja je visoko obrazovana i ambiciozna žena čiji se život nalazi u haosu. Nakon što zbog alergijske reakcije završi u bolnici, glavna junakinja započinje čudnu psihoterapiju sa još čudnijim terapeutom, doktorom Tomom Vekslerom. Terapija uključuje putovanje kroz vrijeme gdje se Erika suočava sa svojim greškama i pokušava da iz njih izvuče pouku koja će joj poslužiti u sadašnjosti.

Glavnu ulogu tumači glumica Erin Karpluk, a serija je prikazivana od 2009. do 2011. godine.

Bonus video: