Miloš Petrović Trojpec, jedna od zvijezda “Južnog vetra”

Izazov je igrati negativce

Film “Južni vetar” i dalje puni bioskopske sale i obara rekorde
438 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Petrović, Foto: Boris Pejović
Miloš Petrović, Foto: Boris Pejović

Film “Južni vetar” i dalje puni bioskopske sale i obara rekorde, a jednog od glavnih zlikovaca u ovom hitu igra Miloš Petrović Trojpec. U ostvarenju Miloša Avramovića on je desna ruka Goluba (čiji lik tumači Nebojša Glogovac), a ovo je još jedna uloga u nizu u kojoj glumi negativca.

“Nije bilo teško odigrati negativca jer je sjajna glumačka ekipa, scenario je odlično napisan i kada se sklope sve te kockice, ostaje još da date sebe u tom projektu 100 odsto. Naravno, pomažu vam drugi ljudi i kolege da iz sebe izvučete maksimum. To je glumački proces koji se uči i na fakultetu, tako da je kod projekta najbitnije da dok radite ujedno i uživate”, kaže za Vijesti Petrović.

Trojpec je imao malu ulogu i u filmu “Šišanje”, a šira javnost upoznala ga je zahvaljujući seriji “Senke nad balkanom”. Ipak “Južni vetar” mu je donio najveću popularnost.

“Serija ‘Senke nad Balkanom’ je bila moj prvi iskorak sa Draganom Bjelogrlićem. Tu sam zapravo i upoznao Miloša Avramovića koji je reditelj i koscenarista ovog projekta. Film “Južni vetar” je veoma dobro ispraćen marketinški, veoma je popularan, gledan, tako da je to jedan plus za moju glumačku karijeru”, smatra on. I pored toga što je zasada glumio negativce, drago mu je što ga publika ne poistovjećuje sa likovima koje igra.

“Začudili biste se kad bih vam rekao da to nije tako. Još u ‘Senkama’ sam igrao glavnog negativca, ali su komentari publike uvijek bili pozitivni i isključivo na račun glume. Uglavnom su me takve neke uloge do sad zapadale, ali imam sreću da me publika ne prepoznaje kao takvog. Uglavnom mi kažu da vide da to nijesam ja, da sam odglumio i da mi se vidi da sam u privatnom životu dobar. Možda zbog toga što sam imao jednolične uloge malo trpim, ali ne bih da se žalim”, kroz smijeh poručuje glumac.

Trojpec se nada da će tokom karijere imati priliku da dobije i drugačije uloge.

“Volim uloge koje su apsolutno nešto što je u kontri od mog prirodnog habitusa. Tačnije, uloga negativca je totalna kontra od mene i samim tim je veći izazov, jer takva uloga traži više vremena i truda za pripremu. Nije na prvu loptu. Ne bih volio da budem usmjeren ka jednoj tipskoj ulozi, priželjkujem razne karaktere i to će, nadam se, doći”, kaže on.

O svojim angažmanima nakon “Južnog vetra”, glumac je kazao:

“Ima nešto u pripremi, ali čekam potvrde, tako da još ništa ne mogu da najavljujem. Trebalo bih da igram u jednoj domaćoj seriji koja će se snimati u Beogradu. Čekamo i nastavak filma “Južni vetar”, zatim je najavljena i istoimena serija koju ćemo takođe snimati”. Iako Golub (Nebojša Glogovac) čija je Petrović desna ruka u filmu gine na kraju istog, Trojpec je siguran da će se i u nastavku “Južnog vetra” bilo da je u pitanju serija ili film, naći mjesta da njegov lik nastavi život.

“Ima prostora, nije toliko uloga baš vezana za Goluba, iako ostaje velika žal za time što nas je napustio Glogovac koji je, prije svega, bio veliki čovjek i kolega. U svakom slučaju svi ti nastavci koji se budu snimali biće oslabljeni, jer njega više nema. Ali, u svakom slučaju u razgovoru sa rediteljem već sam vidio da ima prostora da se razvije moj lik”, otkriva glumac.

U pozorištu ima tri projekta

Pored filmova i serija, Trojpec je angažovan i u pozorištu.

“Igram u Beogradskom dramskom pozorištu na Crvenom krstu. Imam tri predstave na repertoaru - “Draga Jelena”, “Pomorandže za zbogom”, “Kad su cvetale tikve”. I tu još nešto pripremam novo, tako da će uskoro biti i četvrta predstava na repertoaru u kojoj ću dati svoj doprinos i tome se posebno radujem”, ne krije Trojpec.