Andrija Dabanović snima sitkom i ide na turneju

„Imaćemo turneju i po kulturnim centrima Crne Gore, kako bismo predstavili ovu vrstu humora, a to nije pričanje viceva i poznatih fora”
141 pregleda 3 komentar(a)
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.09.2016. 18:10h

Crnogorski komičar Andrija Dabanović i njegov kolega iz Bosne i Hercegovine Marko Puljiz tokom septembra nastupaće u Srbiji i Hrvatskoj u okviru zajedničke mini turneje.

Niz nastupa koje će održati nazvan je “Van dometa”, po sitkomu koji će sredinom septembra početi da snimaju u Podgorici.

“Forma je dva puta po 45 minuta, a Marko i ja ćemo predstaviti naše najinteresantnije priče. Ujedno, ovim nastupima koje smo nazvali po seriji “Van dometa” želimo da prezentujemo naš sitkom za koji pišem scenario, kako bi ljudi, kad počne da se emituje krajem oktobra znali o čemu je zapravo riječ”, otkriva u razgovoru za “Vijesti” Dabanović.

On je najavio da će snimanje sitkoma početi 19. septembra.

Po njegovim riječima, serija neće imati previše veze sa tekstom koji prezentuju na nastupima. Ipak, on je istakao da će se kroz scenario držati svog specifičnog humora, po kome je prepoznatljiv. “Pored Puljiza i mene, u sitkomu će igrati i naš kolega Đuro Franeta, a u svakoj epizodi imaćemo posebne goste, koji neće biti glumci”, otkriva Dabanović.

Kako kaže, još ne zna gdje će sitkom “Van dometa” biti prikazan, ali otkriva da je u pregovorima sa jednom crnogorskom i jednom televizijom iz Srbije.

Do tada publika će širom regiona od 8. do 13. septembra, moći da uživa u humoru Dabanovića i Puljiza koji će posjetiti brojne gradove, uključujući Beograd, Zagreb, Pulu i Rijeku.

“Sve se to dešava na poziv klubova koji promovišu nastupe najboljih stand up komičara. A posebno mi je drago što smo dobili šansu da nastupamo u regionalno istaknutom klubovima Ben Akiba u Beogradu i zagrebačkom Studiju smijeha, jer tamo se ne dolazi lako, a rečeno mi je da su skoro sva mjesta već rezervisana”, pohvalio se on.

Nakon što završi nastupe po Hrvatskoj i Srbiji, kao i snimanje sitkoma, Dabanović sa Puljizom planira da posjeti i neke crnogorske gradove.

“Kod nas još stand up komedija nije prihvaćena na pravi način. Podgorička publika je zaista sjajna i jedino ona shvata o čemu se tu radi. Zato smo Marko i ja odlučili da napravimo turneju po kulturnim centrima širom Crne Gore i na taj način predstavimo ljudima kakva je ovo vrsta humora, da to nije pričanje viceva i poznatih fora”, najavio je crnogorski komičar.

Bonus video: