U Nikšiću kasting za statiste za rimejk filma "Papillon"

Film je nominovan za Oskara u kategoriji najbolje muzike, a za Zlatni globus za najbolju glavnu mušku ulogu
192 pregleda 0 komentar(a)
film, Foto: Shutterstock.com
film, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.08.2016. 14:29h

U Nikšiću je danas i sjutra organizovan kasting za statiste za potrebe snimanja rimejka filma „Papillon“ (Leptir), a snimanje jednog dijela filma obaviće se 14. oktobra i na lokacijma u gradu pod Trebjesom. Kasting je organizovan u prostorijama KUD-a “Zahumlje”, a izabrani statisti biće angažovani za snimanja koja će biti obavljena u Nikšiću i u Kotoru.

“Papillon”, američki igrani film snimljen 1973.godine, baziran je na istinitoj priči Anrija Šarijea, poznatog kao Leptir, koji je osuđen na doživotnu robiju u zatvoru u Francuskoj Gvajani, za ubistvo koje nije počinio. Film je režirao Frenklin J. Šafner, scenario napisao Dalton Trambo, a uloga Leptira bila je povjerena Stivu Mekvinu, dok je njegovog prijatelja glumio Dastin Hofman.

Film je nominovan za Oskara u kategoriji najbolje muzike, a za Zlatni globus za najbolju glavnu mušku ulogu.

Za rimejk je zadužen danski režiser Majkl Noer, dok će novi/ adaptirani scenario biti povjeren Aronu Guzikovskom, scenaristi filma “Zatvorenici” (Prisoners).

Kako je objavio magazin “Dedlajn” Stiva Mekvina naslijediće Čarli Hanam (zvijezda serije "Sons of Anarchy" i filma "Pacific Rim"), dok je uloga Dastina Hofmana namijenjena Rami Maleku (zvijezdi serije "Mr. Robot").

Bonus video: