Majkl Daglas: Bio sam loš i zauzet otac

Kameron je nedavno, nakon više od sedam godina zatvora, pušten na slobodu
285 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Daglas, Foto: Latimes.com
Majkl Daglas, Foto: Latimes.com
Ažurirano: 07.08.2016. 17:58h

Glumac Majkl Daglas bio je svjestan da će se istorija ponoviti, ukoliko se ne uključi u probleme svog sina, Kamerona Daglasa, kojeg je dobio sa bivšom suprugom Diandrom. Stariji sin oskarovca, osuđen je 2010. na pet godina zatvora zbog posjedovanja narkotika, a zatim mu je ta kazna produžena za još četiri i po godine, jer je i na robiji kod njega pronađena droga.

Nakon svih ovih dešavanja, Majkl Daglas je priznao da mu porodica nije bila na prvom mjestu, kada je tek postao otac, jer se previše posvetio holivudskoj karijeri i filmovima poput “Fatalna privlačnost” i “Vol Strit”.

“Preuzimam krivicu i priznajem da sam bio loš otac, ako to znači da sam se ubio od posla pokušavajući da u isto vrijeme izgradim karijeru”, kazao je glumac za Today.

“Takođe priznajem činjenicu i da sam prije 20 godina bio na rehabilitaciji. Pored tog problema, Diandra je u to vrijeme bila mlada majka čije su vještine roditeljstva bile limitirane”, nastavlja Daglas.

“Tu su naravno i geni. Izgubio sam brata koji se predozirao prije četiri godine. Takođe, imam brata koji je već nekoliko godina na programu odvikavanja”, ispričao je glumac, koji sa koleginicom i suprugom Ketrin Zita Džouns ima još i sina Dilana i ćerku Kiris.

“Porodica moje bivše supruge ima problema sa alkoholizmom, pa ima i tog dijela, a na kraju završiš družeći se sa sebi sličnima. U Kameronovoj situaciji, on je izabrao puno loših osoba, a i sam je bio atraktivna meta za druženje, pa mislim da ni to nije pomoglo”, kazao je Daglas, koji pored svega toga priznaje da je i sam kriv.

Daglas je bio prisutan na sinovom suđenju, podržavajući ga i pomažući mu tako što je često pričao o nepravdi koji primjećuje u pravosudnom sistemu, kada je u pitanju zavisnost od narkotika.

Od nemilih događaja, Daglas je kaže postao svjestan da je zapravo preslikao njegov odnos sa svojim ocem, takođe holivudskom zvijezdom Kirkom Daglasom. Zbog toga je odlučio da iskoristi drugu šansu koja mu se pružila kada je dobio još dvoje djece.

“Kada sam dobio Kamerona bio sam na početku karijere. Suprotno od svih ostalih profesija, stvaranje filmova vas vodi širom svijeta, pa sam stalno bio odsutan”, priznao je on.

“Često sam bio odsutan i naporno radio. Našom odlukom, veći dio braka smo proveli ne živeći u Los Anđelesu, već na raznim mjestima i često smo putovali. Moji prioriteti su se od tada promijenili. Sada su mi brak i porodica ispred karijere”, poručio je Daglas.

Kameron je nedavno, nakon više od sedam godina zatvora pušten na slobodu i ubrzo je počeo da se bavi modelingom, a paparaci ga često fotografišu u društvu djevojke, joga instruktorke Vivijen Tajbs.

Bonus video: