Majkl Kiton dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Majkl Kiton je 2015. dobio Zlatni globus i nominaciju za Oskara za ulogu u filmu "Čovjek ptica" (Birdman) Alehandra Gonzalesa Injaritua
253 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Kiton, Foto: Reuters
Majkl Kiton, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2016. 08:52h

Američki glumac Majkl Kiton, poznat po filmovima "Betmen" i "Čovjek ptica", dobio je zvijezdu na Stazi slavnih na Holivud bulevaru u Los Anđelesu.

Šezdesetčetvorogodišnji glumac je na ceremoniji u Holivudu održao šaljiv govor prožet političkim izjavama, u kome se podsjetio na uspone i padove u karijeri.

"Reći da je ovo san bilo bi netačno jer nikad nisam sanjao da budem slavan. Čudno je ali zaista nisam to imao u glavi, uvijek sam želio da budem dobar u nečemu, i to je sve", rekao je Kiton.

"I iskreno, mislim da nekad i jesam dobar, nekad sam stvarno super dobar", našalio se Kiton.

Majkl Kiton je 2015. dobio Zlatni globus i nominaciju za Oskara za ulogu u filmu "Čovjek ptica" (Birdman) Alehandra Gonzalesa Injaritua.

Takođe je dobio pohvale za ulogu u filmu Pod lupom (Spotlight) o pedofiliji u crkvi, filma koji je ove godine nagrađen Oskarom za najbolji film.

Kiton, čije pravo ime je Majkl Daglas, igrao je Brusa Vejna u filmu "Betmen" reditelja Tima Bartona iz 1989. godine i s Bartonom je sarađivao na filmu "Beetlejuice" na početku karijere. A zatim je gotovo pao u zaborav.

Krajem 1990-ih Kiton je pao na filmove B serije i na manje uloge, dok nije dobio ulogu Rigana Tomsona u filmu "Čovjek ptica" što je povratilo njegovu karijeru.

Glumac upravo završava snimanje filma "The Founder" (Osnivač) o životu Reja Kroka koji je od Mekdonaldsa napravio najveću svjetsku imperiju brze hrane.