Spilbergu nijesu dali da režira "Džejmsa Bonda"

Čuveni reditelj se poslije uspjeha sa filmom “Ajkula” iz 1975. ponadao da će ga Albert “Kabi” Brokoli uzeti u obzir za sljedećeg reditelja filma o Bondu, ali se to nije desilo
1 komentar(a)
Stiven Spilberg, Foto: Rojters
Stiven Spilberg, Foto: Rojters
Ažurirano: 20.07.2016. 07:00h

Slavni reditelj Stiven Spilberg želio je da režira film o Džejmsu Bondu, ali za razliku od kolega Gaja Hamiltona, Martina Kempbela, Sema Mendesa i drugih, nije imao priliku. Naime, producenti su ga odbili i to ne jednom, nego dva puta.

Čuveni reditelj se poslije uspjeha sa filmom “Ajkula” iz 1975. ponadao da će ga Albert “Kabi” Brokoli uzeti u obzir za sljedećeg reditelja filma o Bondu, ali se to nije desilo.

“Zvao sam Kabija i ponudio mu svoje usluge, ali on nije mislio da sam ja pravi čovjek za to”, rekao je Spilberg za BBC Radio 2.

“Onda sam poslije ‘Bliskog susreta treće vrste’ ponovo pokušao da uđem u Bondov tim, ali onda već nisu mogli da me priušte”, kaže Spilberg.

Da je kojim slučajem bio primljen, u narednim godinama vjerovatno bi potpisivao režiju ostvarenja “Špijun koji me je volio” (1977) i/ili “Operacija svemir”.

Reditelj trenutno radi na filmu “Ready Player One” sa Tajom Šeridanom u glavnoj ulozi, a zatim snima “The Kidnapping of Edgardo Morata” sa Markom Rajlansom i Oskarom Ajzakom.

Bonus video: