Mikelsen: Boriću se za nastavak "Hanibala"

Danski glumac kazao da film koji bi eventualno nastavio priču serije ne bi zadovoljio ni njega ni fanove
78 pregleda 2 komentar(a)
Hanibal, Foto: Wikipedia
Hanibal, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 16.06.2016. 12:59h

Fanovi serije “Hannibal” i dalje se nadaju da će se ona nastaviti, ali zvijezda ove serije Mads Mikelsen neće da radi polovičan posao.

Poznati danski glumac, koji trenutno promoviše svoju novu mračnu komediju “Men & Chicken”, za “Digital Spy” je kazao da film koji bi eventualno nastavio priču serije ne bi zadovoljio ni njega ni fanove.

“Neću reći ne bilo čemu, ali mislim da je TV pravi medij za priču 'Hannibala'. To nije filmska stvar, nije priča koju možeš da ispričaš u sat i po vremena. Zbog vremena kojeg smo imali na raspolaganju mogli smo da idemo polako, da otkrivamo pomalo naše duhove i meni se to sviđa, mislim da je zbog toga interesantno i dramatično gledati seriju. Naravno, bilo bi lako napraviti i interesantan film, ali mislim da je medijum koji smo prvobitno odabrali savršen za ono što radimo”, objasnio je glumac.

Mikelsen, koji je osvojio legije fanova svojim tumačenejm psihotičnog ubice Hanibala Lektera, istakao je da će uraditi sve što je u njegovoj moći da oživi seriju.

“Ovo je serija koju ne možemo raditi bez njenog tvorca Brajana Fulera, on je mastermajnd koji stoji iza cijele stvari, genije. Ako on jednoga dana kaže da je pronašao TV kuću koja želi da nastavi rad na seriji, siguran sam da bi i mi svi ostali uradili sve što možemo da budemo njen dio, jer smo zaista uživali u radu na njoj. Ali vidjećemo što će biti”, kazao je glumac.

“Hannibal” je prekinut nakon tri sezone, a finale serije u vidu epizode “The Wrath of the Lamb” nije donijelo zaključenje priče o Hanibalu I Vil Grejemu.

Mikelsen je kazao ipak da je zadovoljan krajem serije, u slučaju da se ona ne nastavi.

“Može se reći da smo negdje u podsvijesti imali cijelu četvrtu sezonu koja bi bila potpuno luda. Ali je Brajan uvijek bio dovoljno pametan da završava sezone kao da su posljednje, tako da bih bio zadovoljan i ovakvim krajem, da”, istakao je glumac.

Bonus video: