Dugo sam čekao pravu priliku za komediju

“Kada su mi dali ovaj scenario, bio sam oduševljen”
123 pregleda 0 komentar(a)
Dvejn Džonson, Foto: Abcnews.go.com
Dvejn Džonson, Foto: Abcnews.go.com
Ažurirano: 05.06.2016. 17:14h

Dvejn Džonson poznatiji kao The Rock, nedavno je završio sa snimanjem filma “Central Intelligence” (u bioskopima od 17. juna) u kojem glumi Boba Stouna, agenta CIA koji angažuje jedinog školskog druga koji ga nije maltretirao (Kevin Hart) kako bi mu pomogao u novoj misiji.

Iako uvodna priča zvuči kao i svaki drugi akcioni film koji je ovaj 44-godišnjak snimio, radnja obuhvata mnogo više, poput nasilnika u osnovnim školama i kako im se suprotstaviti, piše uproxx.com. Neposredno prije intervjua, na setu je snimana scena u kojoj je Bob, iako najveća osoba u prostoriji, samo preplašeni i nesigurni tinejdžer koji prima uvrede od svojih vršnjaka.

Da li ta scena predstavlja tvoj lik u momentu kada ga upoznajemo?

Upravo tako. Kada se publika upozna sa njim on će biti veoma stidljiv. On je žrtva nasilnika, koji odustaje od školovanja nakon tog događaja. Ipak, to će ga navesti da potpuno promijeni život. Sada radi kao agent CIA i veoma je efektivan operativac. Kao i u stvarnom životu, mnogo puta kada se suočavamo sa najvećim strahovima nekada stvari prođu dobro, a nekada ne.

Nismo navikli da te vidimo u ovakvim ulogama, zapravo veoma je čudno.

Prošlo je dosta vremena od kako sam snimio komediju, zato što sam čekao pravu priliku, odnosno scenario koji je komičan, ali sadrži akciju. Kada su mi dali ovaj scenario bio sam oduševljen. Ovaj lik nije pisan za mene, zapravo razmatrali su i druge glumce.

Kada sam se upoznao sa režiserom (Rovson Maršal Tuber), znali smo da treba da snimimo nešto drugačije, da moj lik bude nešto što nisam do sada radio. Zatim smo pričali telefonom i ja sam rekao da imam ludu ideju za kolegu u filmu: “Njegovo ime nije na listi, ali bi sa njim bilo zaista smiješno - Kevin Hart”. Kevin i ja se znamo dugi niz godina i sada konačno radimo zajedno.

Dakle, Kevin duguje ulogu tebi?

e. Uvijek je bila primamljiva ideja da radim sa nekim kao što je Kevinom, naročito zbog vizuelne slike mene i njega zajedno. Vidio sam par naših slika koje su nastale u bekstejdžu na dodjeli MTV nagrada i kada sam nas vidio pomislio sam kako izgleda kao najavni poster za neki film. Uvijek sam uživao u njegovoj komediji i pogledao sam sve što je snimio.

Kevin je jedan od najvećih komičara, ali nije imao puno uspjeha van Amerike poput tebe. Kakve reakcije očekuješ na film, kada su u pitanju zemlje u kojima Kevin još uvijek nije poznat?

Iz ugla biznisa malo je radio van Amerike i on je svjestan toga. Ali imao je film “Wedding Ringer” sa kojim se predstavio svijetu. Ali za sve treba vrijeme, a on je dosta toga ovdje već stvorio. I bez toga, mislim da ovaj film ima veliki globalni potencijal.

Da li sebe vidiš ponovo u ovakvom ili sličnom liku?

Volio bih da ponovim ovo. Najbitniji mi je uspjeh filma i to da li ću se ja i moji partneri dopasti publici. Mislim da postoji vjerovatnoća i da stvorimo franšizu, ali sve zavisi od naših fanova i njihove reakcije.

Ukoliko se taj dio ispuni, volio bih da ponovim ovaj lik, zato što je rjetkost. On je kao Bil Murej u filmu “What About Bob?” ili Tom Henks u ostvarenju “Big”. Rjetkost je kada si odrasla osoba, ali se zabavljaš i možeš biti djetinjast, a u isto vrijeme i uspješan u tome što radiš.

Bonus video: