Talačka epizoda grupe na velikom platnu

Film će prikazati incident koji se desio u Denveru krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je jedan muškarac sa pištoljem upao u radio stanicu i tražio od DJ-a da pušta samo pjesme “Smithsa”
0 komentar(a)
The Smiths, Foto: Www.youtube.com
The Smiths, Foto: Www.youtube.com
Ažurirano: 08.05.2016. 17:40h

Američki glumac Džoi Manđanijelo produciraće i igrati u filmu "Shoplifters of the World", koji govori o obožavaocu grupe “The Smiths” koji uzima za taoce radnike jedne radio stanice. Film je inače odobrio i nekadašnji frontmen “Smithsa”, poznati britanski muzičar Morisi.

Film će prikazati incident koji se desio u Denveru krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je jedan muškarac sa pištoljem upao u radio stanicu i tražio od DJ-a da pušta samo pjesme “Smithsa”.

Manđanijelo je poznat po ulogama u filmu "Magic Mike" i seriji "True Blood", dok scenario i režiju filma potpisuje Stiven Kidžak, najpoznatiji po muzičkim dokumentarcima. Prema navodima britanskih medija, Kidžak je obezbijedio dozvolu da koristi muziku “Smitsha” u filmu.

"Kidžak se zna sa Morisijem koji je pristao da mu obezbijedi pjesme za film za lijepu sumu. Neće biti jeftino, ali imamo Morisijev blagoslov da nastavimo sa ovim projektom. Ja sam veliki fan 'Smithsa'.

Sjajno je biti u prilici da ispričaš priču do koje ti je stalo i koja ti je uzbudljiva kao što je meni ova", izjavio je Manđanijelo u intervjuu za "Collider".

Denverski muzički veb sajt “Westword” ranije je pisao da je prema podacima policije plan otmičara propao i da se brzo predao policiji. Ovo je drugi film na kojem se trenutno radi, a da se tiče “Smithsa”.

Trenutno je u fazi produkcije i film "Steven", koji govori o odrastanju pjevača Morisija.

Bonus video: