Sprema se serija o El Čapu

“#Cartel” će prikazati istinitu priču o globalnom ratu narko kartela I El Čapu
71 pregleda 1 komentar(a)
el čašo, Foto: Flickr.com
el čašo, Foto: Flickr.com
Ažurirano: 04.05.2016. 14:48h

Priča o ozloglašenom meksičkom narko bosu Hoakinu El Čapu Guzmanu preseliće se na male ekrane. “History Channel” je pokrenuo rad na seriji “#Cartel” čiji autor će biti Kris Brankato, jedan od tvoraca popularne serije “Narcos”.

“#Cartel” će prikazati istinitu priču o globalnom ratu narko kartela I El Čapu, koji se smatra najmoćnijim narko bosom ikada.

“Ova serija je metafora za živote koje prikazujemo na Internetu, skrivene nas koje otkrivamo u navodno privatnoj komunikaciji I za rizike neskormnog hvaljenja na društvenim mrežama”, izjavio je Brankato.

El Čapo se našao na naslovnicama američkih novina u januaru kada je poslije šest mjeseci policijske potrage nakon njegovog bjekstva iz meksičkog zatvora konačno uhapšen.

Nakon hapšenja otkriveno je da su se poznati glumac Šon Pen i slavna meksička TV glumica Del Kastiljo tajno sreli sa El Čapom kako bi se dogovorili kako da se njegova priča prenese na filmsko platno. Pen je sa njim uradio intervju koji je objavio za “Rolling Stone”, dok je Del Kastiljo vlasnica prava na priču o El Čapovom životu i radi na ostvarenju potencijalnog filma.

Bonus video: