„Doctor Sleep” na velikom platnu

King će biti izvršni producent filma, a za rediteljsko ime još se čeka potvrda
1 komentar(a)
Stiven King (Novina)
Stiven King (Novina)
Ažurirano: 08.04.2016. 08:11h

Roman Stivena Kinga iz 2013. “Doctor Sleep”, na koji su čitaoci i obožavaoci filma “Isijavanje” čekali preko 30 godina, uskoro će se pojaviti i na filmskim platnima.

Kingov roman iz 1977. o dječaku Deniju Torensu koji je preživio sablasne događaje u izolovanom hotelu doživio je i filmsku adaptaciju u režiji Stenlija Kjubrika, a za filmsku adaptaciju bestselera iz 2013. zadužen je Akiva Goldsman, dobitnik Oskara za adaptaciju “Genijalnog uma”.

Radnja prati priču o dječaku s psihičkim moćima iz “Isijavanja” godinama nakon traumatičnih događanja u hotelu “Overlook”.

Torens se skrasio u gradiću Nju Hempšajru u kojem njegove parapsihološke moći isijavaju u službi pružanja utjehe bolesnima i starima na samrti, a mještani ga poznaju pod nadimkom Doctor Sleep.

Nakon decenije mira, dolazi u kontakt s 12-godišnjakinjom Abrom Stoun čije je isijavanje najjače kojem je ikad prisustvovao i upušta se u borbu sa zastrašujućim plemenom polubesmrtnih bića koja se hrane od isijavanja dobijenog od djece s posebnim psihičkim moćima, ali manifestovanog tek u trenucima agonije dok ih polako muče do smrti. Bića se nazivaju The True Knot i izgledaju bezazleno: “uglavnom su stariji, nose otrcanu, poliestersku odjeću i obitavaju u prikolicama”.

King će biti izvršni producent filma, a za rediteljsko ime još se čeka potvrda.

“Doctor Sleep” je prva nadolazeća Kingova filmska adaptacija, a nakon nje uslijediće i “Cell” sa Džonom Kjuzakom i Semjuelom L. Džeksonom u glavnim ulogama te “The Dark Tower” u kojemu će glumiti Idris Elba i Metju Mekonahi.

Bonus video: