De Niro povukao film protiv vakcina s festivala Tribeka u Njujorku

"Najprije sam želio da predstavim film kako bih pružio priliku debate o tom pitanju koji za mene i moju porodicu duboko lično pitanje", rekao je američki glumac
1 komentar(a)
Robert de Niro, Foto: Beta-AP
Robert de Niro, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.03.2016. 08:45h

Dokumentarni film bivšeg britanskog naučnika koji tvrdi da postoji veza između vakcine i autizma, skinut je s programa filmskog festivala Tribeka u Njujorku, izjavio je jedan od osnivača te filmske smotre, poznati glumac Robert de Niro.

Najava o prikazivanju filma "Vakcinacija: sakrivanje katastrofe" na festivalu, izazvala je žestoke kritike na račun organizatora koji su se, prema kritičarima, stavili na stranu onih koji su protiv nauke i vakcina.

"Najprije sam želio da predstavim film kako bih pružio priliku debate o tom pitanju koji za mene i moju porodicu duboko lično pitanje", rekao je američki glumac koji ima dijete s autizmom.

Prema njegovim riječima, poslije ponovnog gledanja filma odlučio je da ga povuče iz programa u dogovoru sa ostalim organizatorima festivala Tribeka koji će biti održan od 13. do 24. aprila.

Filmski festival Tribeka osnovili su 2002. godine De Niro, Džejn Rozental i Krejg Hetkof u čast žrtvama terorističkih napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine, posebno u naselju Tribeka u otmenoj njujorškoj četvrti Menheten.

Bonus video: