Režija odgovara zrelim godinama

“Radio sam sa braćom Koen, Aleksandrom Pejnom... Gledam šta oni rade i kradem njihove trikove”, našalio se Kluni
0 komentar(a)
Džordž Kluni (novine), Foto: TELEVICENTRO.HN
Džordž Kluni (novine), Foto: TELEVICENTRO.HN
Ažurirano: 06.03.2016. 16:16h

Glumac Džordž Kluni u intervjuu za BBC, priznao je da zbog svojih godina razmišlja o tome da se povuče iz svijeta glume.

“Mislim da niko ne želi da da gleda ljude mojih godina na televiziji. To je nezahvalna stvar, kamera uz pomoć koje vidiš svoje godine, pa se trudiš da se sve manje i manje pojavljuješ”, pojasnio je on.

“Pokušavaš da izabereš filmove koji će se najbolje uklopiti sa tvojim godinama, a takvih je sve manje i manje”, dodao je glumac kojeg će fanovi uskoro gledati i u “Money Monster”, a koji je konstatovao da je za njegove koleginice “situacija očigledno još gora”.

Ipak, 54-godišnji glumac ima rezervni plan, a to je režiranje.

“To je moja velika ljubav”, pohvalio se glumac koji je 2002. režirao “Confession of a Dangerous Mind”, 2005. “Good Night, and Good Luck”, 2008. “Leatherheads”, 2011. “The Ides of March” i 2014. “The Monuments Men”.

On je takođe dobio priliku i od HBO televizije, pa je režirao pet epizoda serije “Unscripted”, 2005.

“Zaista uživam u tome. Imao sam zaista velike uspjehe, ali sam režirao i manje uspješne filmove, a sve je to dio eksperimenta. Sve mi je to veoma zabavno”, kazao je on za BBC, ujedno promovišući ostvarenje koje je od nedavno u bioskopima “Hail, Caezar!”

“Kako stariš na ekranu tako dolaziš do momenta kada razumiješ i postaješ svjestan toga da ne možeš ostati ispred kamere do kraja života. Mnogo je zabavnije, ali i neuporedivo kreativnije kada režiraš”, istakao je on.

Na nove angažmane iza kamere Kluni ne mora da čeka, jer već režira i producira “Suburbicon” za koji su scenario napisali Džoel Koen i Itan Koen, dok glavne uloge tumače Met Dejmon i Džulijen Mur.

Ovaj glumac takođe je režirao i “Hack Attack” adaptaciju romana koji je napisao novinar Nik Dejvis, a koji govori o hakerskom skandalu.

“Taj projekat ima sve elemente, laganje, korupciju, ucjene i sve to na najvišem nivou vlade i najmoćnije novinske agencije u Londonu”, nagovijestio je Kluni tokom promocije tog filma 2014.

“Činjenica da je rađen po istinitom događaju je najbolji dio. Nik je hrabar i istrajan reporter i smatram velikom čašću to što sam mogao njegovu knjigu da pretočim u film”, dodao je Kluni.

On je i u intervjuu prije dvije godine kazao:

“Režiranje i pisanje su mnogo kreativnije stvari”, rekao je on i istakao da koristi svaku moguću priliku da uči od ljudi kojima se divi.

“Radio sam sa braćom Koen, Aleksandrom Pejnom... Gledam šta oni rade i kradem njihove trikove. To je cijela teorija”, našalio se on.

Bonus video: