Majkl B. Džordan i Ben Stiler među onim koji dodjeljuju nagrade Zlatnog globusa

Zlatni globusi spada među najprestižnije američke filmske nagrade i smatra se da ukazuju na moguće dobitnike Oskara
380 pregleda 0 komentar(a)
Majkl B. Džordan, Foto: Beta
Majkl B. Džordan, Foto: Beta

Glumci Majkl B. Džordan, Ben Stiler i Idris Elba će biti među poznatim ličnostima koje će u nedjelju uručivati nagrade na ceremoniji dodjele Zlatnog globusa, saopštilo je danas Holivudsko Udruženje stranih dopisnika.

Nagrade će takođe uručivati između ostalih i Ketrin Zita Džouns, Dik Van Dajk, Džejmi Li Kertis, Krisi Mec, Felisiti Hafman i Majk Majers.

Domaćini 76. godišnje dodjele nagrada Zlantni globus u nedelju 6. januara su Sandra O i Endi Samberg, a ceremoniju će prenositi televizija NBC.

Ove godine se uvodi nova nagrada, Karol Bernet, koja će biti dodjeljivana za životno dostignuće na televiziji. Prva nagrada će biti dodeljena 85-ogodišnjoj Karol Bernet, petostrukoj dobitnicu nagrade Globus.

Glumac Džef Bridžis ovogodišnji je dobitnik nagrade Sesil B. Demil, koja se dodjeljuje za film. Šezdesetdevetogodišnji glumac osvojio je Zlatni Globus 2010. godine za svoju ulogu u filmu "Ludo srce" (Crazy Heart).

Među prethodnim dobitnicima nagrade Demil su Opra Vinfri, Morgan Frimen, Meril Strip, Džodi Foster, Barbara Strejsend, Sidni Poatje i Lusil Bel.

Filmska biografija bivšeg američkog potpredsjednika Dika Čejnija "Vajs" (Vice) u režiji Adama Mekeja predvodi u nominacijama za 76. godišnju dodjelu nagrada Zlatni globus sa šest nominacija, odmah iza tog filma su sa po pet nominacija muzički rimejk "A star is Born" u režiji Bredlija Kupera koji igra i glavnu ulogu, međurasna drama "Grin buk" (Green Book) i istorijski film "Fejvorit" (The Favourite).

Zlatni globusi spada među najprestižnije američke filmske nagrade i smatra se da ukazuju na moguće dobitnike Oskara. Za nominacije za Zlatni globus glasa oko 95 novinara iz Holivudskog udruženja stranih dopisnika.

Bonus video: