Brojne premijere na međunarodnom filmskom festivalu u Budvi

Kako su najavili iz Lovćen filma, FEST u Beogradu održaće se u isto vrijeme i u Budvi od 26. februara do 6. marta
59 pregleda 0 komentar(a)
bioskop, Foto: Shutterstock
bioskop, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.02.2016. 14:55h

Prvi put za 44. godine u Crnoj Gori biće održan internacionalni filmski festival, a domaćin je budvanski Cadmus Cineplex bioskop.

Kako su najavili iz Lovćen filma, FEST u Beogradu održaće se u isto vrijeme i u Budvi od 26. februara do 6. marta.

“Ovogodišnji slogan pod kojim se festival održava je 'Briše granice', slogan koji šalje poruku da umjetnost briše granice, a ne podiže ih, kao odgovor na aktulena dešavanja u svijetu. Samim tim će i ovogodišnji festival biti najvećim dijelom u znaku životnih priča. Posjetioci Cadmus Cineplex-a imaće priliku da uživaju u premijernim projekcijama filmova, kandidatima za mnogobrojne svjetske nagrade kao i za prestižnu nagradu Oskar, najaktuelnijim filmovima odmah nakon 66. Berlinala i onim filmovima koji se bave aktuelnim temama i vremenom u kojem živimo”, naveli su iz Lovćen filma.

FEST u Budvi 26. februara otvoriće film “Mladost”, a tokom preostalih deset dana festivala posjetioci će imati priliku da gledaju “Ave Cezare”, komediju sa najvećim filmskim zvijezdama smještenu u period poslije Zlatnog doba Holivuda. “99 domova” Ramina Bahranija koji se bavi aktuelnom ekonomskom i migrantskom krizom, zatim “Vijesti sa Marsa” odmah nakon Berlinala, “Anarhisti”, “Sikario”, “Soba”, “Nerazuman čovjek”, dokumentarac “Dženis Džoplin, mala plava djevojka” i mnoge druge. Svakog dana festivala zakazano je po nekoliko projekcija dnevno, preko 20 filmova. Karte za FEST festival u Budvi biće puštene u prodaju od četvrtka, 18. februara.

Bonus video: