O Đukanoviću bi mogla da se napravi komedija

"Milo je uz (Aleksandra) Lukašenka (predsjednik Bjelorusije) najžilaviji postkomunistički vladar. To je taj tip vladara koji su ne samo da su preživjeli tranziciju, nego su još i napredovali", rekao je istoričar Predrag Marković
34 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.02.2016. 12:42h

Magazin Oko RTS bavio se političarima sa prostora bivše Jugoslavije, a tema je bila koji bi od njih mogao da ima biografiju za film i ko bi od glumaca mogao da ih igra, pa je u tom pravcu posmatran i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Čovjek koji je antibirokratsku revoluciju počeo pod sloganom “Mladi, lijepi i pametni” postao je najmlađi evropski premijer, a ostao u trci za najdugovječnijeg vladara. Između su stale tri države, navedeno je u prilogu.

"Milo je uz (Aleksandra) Lukašenka (predsjednik Bjelorusije) najžilaviji postkomunistički vladar. To je taj tip vladara koji su ne samo da su preživjeli tranziciju, nego su još i napredovali", rekao je istoričar Predrag Marković.

Dramaturg Dimitrije Vojnov smatra da bi film o Đukanoviću išao u pravcu komedije.

"Postoji jedan dramski tekst Stevana Koprivice “Dugo putovanje u Jevropu" koje govori o crnogorskom vladaru koji se bavi upravo tom mikropolitikom sitnih događaja na lokalnom nivou na osnovu kog kontroliše stvari", rekao je Vojnov.

Prilog Filmske priče balkanskih političara počinje na 8.15 minuta.

Bonus video: