U aprilu kreće snimanje druge sezone serije "Dojč caffe"

Kovačević: Uoči prikazivanja osjećao sam veću tremu nego pred sve ostale premijere do sada
74 pregleda 16 komentar(a)
Dojč caffe, Foto: Facebook.com
Dojč caffe, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 17.02.2016. 20:09h

Prve dvije epizode crnogorskog sitkoma "Dojč caffe" publika je imala priliku da vidi prethodnog vikenda. Glavni producent i nosilac jedne od glavnih uloga Dušan Kovačević zadovoljan je prvim reakcijama na seriju, a ne krije da je imao tremu prije emitovanja.

"Kako sam učestvovao gotovo u svakom segmentu serije, pred samo prikazivanje osjećao sam veću tremu nego pred sve ostale premijere do sada. No, na sreću publika je sjajno reagovala, za sada imamo samo pozitivne komentare, svi su uživali gledajući seriju, tako da sam prezadovoljan jer sad već znam da nam se višemjesečni trud isplatio”, kaže za "Vijesti" Kovačević.

Prikazivanje prvog crnogorskog sitkoma, zakazano za novembar 2015, pomjereno je zbog rijalitija koji su tad imali veliku gledanost. Sezona rijalitija je opet počela, ali Kovačević ne sumnja da će publika izabrati “Dojč caffe”.

"Serija nosi puno smijeha, a smijeh produžava život. Zato se nadam da će publika ipak odabrati Dojč prije nego rijalitije, koji tek od polovine emitovanja budu gledani. Mada, mislim da se čak ni termini ne podudaraju", kaže glumac.

Svjestan je da će 16 epizoda brzo proći, pošto sedmično prikazuju po dvije, zato već u aprilu počinju snimanje druge sezone.

"I ona će biti snimljena u dva navrata, a takođe će biti 16 epizoda. Svjesni smo da je to malo, međutim budžet nam ne dozvoljava da se priča širi. Obično sitkom zaživi nakon druge sezone, pa se tada ljudi vraćaju i gledaju prvu”, objašnjava on.

Za “Dojč caffe” zainteresovane su i televizije iz regiona, a Kovačević se nada da će uskoro crnogoski sitkom gledati publika u ostalim ex-YU republikama.

"Pomjeranje prikazivanja nas je poremetilo oko dogovora. Za sada su zainteresovane uglavnom privatne televizije iz regiona među kojima su Pink i Prva za Srbiju, RTL za Hrvatsku, BH1 takođe, čak i televizija sa Kosova, što nas zaista raduje. Međutim, ono na šta su nam i oni sugerisali je da je 16 epizoda malo”, pohvalio se Kovačević.

Poređenja “Dojč caffea” sa sličnim projektima svakako će biti, a on smatra da je crnogorski sitkom ipak drugačiji od svih dosad snimljenih priča.

"Volio bih da postignemo uspjeh serije "Lud, zbunjen, normalan". Naša priča je specifična, ali kada bih morao da je uporedim sa bilo kojim sličnim projektom, mislim da možda ima veze sa serijom "Bitange i princeze", a od inostranih to su "Prijatelji" upravo zbog tog prijateljstva koje je prikazano u seriji", zaključuje Kovačević.

Bonus video: