Serija o životu Romanovih ruski odgovor na Igru prijestola

Serija će se snimati u 12 sezona po 12 epizoda, počevši od "doba smutnje" od 1598. do 1613. godine, kada je dinastija Romanov stupila na vlast
133 pregleda 2 komentar(a)
Džon Snou, Igra prijestola, Foto: Beta/AP
Džon Snou, Igra prijestola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.02.2016. 09:51h

Visokobudžetna televizijska serija o 300-godišnjoj istoriji dinastije Romanov biće ruski odgovor na popularnu seriju "Igre prijestola".

Direktor ruske filmske grupe Aleksej Petruškin izjavio je za agenciju Tas da istorijski projekat "Zlatno doba" (Era of Prosperity) može biti ruski odgovor na hit seriju "Igra prijestola", kao i da će se dio ekipe koja je snimala seriju uključiti i u ruski projekat.

"Ugledali smo se na čuvenu seriju, imamo sličan biznis plan, ostvarili smo brojne kontakte sa ljudima koji su stvarali Igru prijestola", rekao je Petruškin.

Serija će se snimati u 12 sezona po 12 epizoda, počevši od "doba smutnje" od 1598. do 1613. godine, kada je dinastija Romanov stupila na vlast.

Kraj snimanja serije očekuje se krajem 2017. godine, prve epizode gledaoci će moći da pogledaju početkom 2018. godine.

Eurasianet.org je nedavno izvijestio da i vlada Kazahstana planira da snimi epsku istorijsku TV seriju, po uzoru na "Igru prijestola".

Serija prati niz dramatičnih događaja vezanih za stvaranje prvog kažaškog hanstva 1465. godine u toku raspada mongolsko-turkijske države Zlatne horde, koji se u modernom Kazahstanu smatraju temeljima današnje nezavisne države.

Bonus video: