Djevočica iz Istjerivača đavola spašava napuštene životinje

“Veliki pit bul me je pratio do kuće. Zbog slike koja se svakodnevno širi o toj rasi, prema kojoj je on vjerovatno želio da me ubije, utrčala sam u kuću”, prisjetila se ona i dodala da je panično uvela i svog psa unutra, dok je napušteni pas nastavio da šeta po njenom dvorištu. “Tada sam shvatila da taj pas ne želi da me napadne, već traži pomoć od mene”, ispričala je nekadašnja glumica.
81 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2016. 17:08h

Kada neko pomene film “Istjerivač đavola” većina ljudi pomisli na scenu u kojoj demon zaposijeda malu djevojčicu i okreće joj glavu za 360 stepeni.

Tu djevojčicu je igralaa Linda Bler, koja danas ima 56 godina, a profesionalno se bavi spašavanjem životinja, otkriva Huffington Post.

Kako je Bler otkrila, tokom '80-ih i '90-ih radila je kao glumica i bila zadovoljna, ali je nakon toga želja za glumom izblijedjela, pa je odlučila da se bavi potpuno drugačijom profesijom, nakon jednog neobičnog događaja.

“Veliki pit bul me je pratio do kuće. Zbog slike koja se svakodnevno širi o toj rasi, prema kojoj je on vjerovatno želio da me ubije, utrčala sam u kuću”, prisjetila se ona i dodala da je panično uvela i svog psa unutra, dok je napušteni pas nastavio da šeta po njenom dvorištu.

“Tada sam shvatila da taj pas ne želi da me napadne, već traži pomoć od mene”, ispričala je nekadašnja glumica.

“Izijela sam mu vodu, a njegovo ponašanje mi je pokazalo da je pravi anđeo, koji je poslat meni sa ciljem”, pojasnila je Bler, koja je nakon toga odlučila da otvori “Linda Blair Worldheart” fondaciju, koja se bavi spašavanjem životinja u Los Anđelesu.

Iako su ugrožene životinje najčešće napušteni pit bulovi, njena organizacija ne gleda na rasu niti vrstu životinje kada pomaže.

“Pomažemo životinjama koje su napuštene i ostavljene na ulici, a idemo preko cijele Kalifornije da bi pronašli biće kojem je potrebno spašavanje”, dodala je bivša glumica, koja se umjesto šetnjom crvenim tepisima zadovoljava time da životinje dobiju mnogo više od ljubavi.

“Treniramo ih, socijalizujemo, pružamo medicinsku pomoć, rehabilitaciju i sve drugo što im zatreba kako bi ih pripremili za novi dom u kojem će ostati do kraja života”, kazala je ona.

“U svakom trenutku staramo se o stotinu pasa. To je veliko požrtvovanje. Mnogo je sličnih organizacija koje se trenutno bore za nabavku hrane, zato prihvatamo sve vrste donacija, u hrani, ćebadima, kućicama, transportu, ljekovima, igračkama...”, istakla je Bler.

Ova glumica u potpunosti je promijenila stil života, a da ga je podredila psima potvrđuje i izmjena terminologije.

“Ne koristimo izraz 'vlasnik' u našem prihvatilištu. Mi smo staratelji. Svaka životinja je dobra koliko i njen staratelj”, zaključila je ona.

Galerija

Bonus video: