Injaritu ponovo dobitnik nagrade Američkog udruženja reditelja

I prošle godine glavnu nagradu DGA, koja predstavlja pouzdan pokazatelj ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara na svečanoj dodjeli 28. februara, takođe je dobio Injaritu za film "Čovjek ptica", a potom je dobio je i nagradu Američkog instituta za film
0 komentar(a)
Alehandro Injaritu, Foto: Reuters
Alehandro Injaritu, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2016. 08:05h

Meksički reditelj Alehandro Injaritu dobitnik je nagrade Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America - DGA) za vestern "Povratnik" (The Revenant).

I prošle godine glavnu nagradu DGA, koja predstavlja pouzdan pokazatelj ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara na svečanoj dodjeli 28. februara, takođe je dobio Injaritu za film "Čovjek ptica", a potom je dobio je i nagradu Američkog instituta za film.

Među nominovanima za nagrade DGA na sinoćnoj ceremoniji u Los Anđelesu bili su i Ridli Skot, Adam Mekej, Tom Makarti i Džordž Miler.

Ridli Skot bio je nominovan za film "Sam na Marsu" (The Martian), Mekej za film "Opklada vijeka" (The Big Short), Makarti za ostvarenje o skandalu pedofilije među katoličkim sveštenicima "Pod lupom" (Spotlight), a Miler za četvrti dio "Pobjesnjelog Maksa" (Mad Max: Fury Road).

Nagrade DGA se dodjeljuju samo rediteljima u nekoliko kategorija, za film i televiziju.

Bonus video: