“Dojč Caffe” od 13. februara na malim ekranima

“Toliko je potrošeno živaca i snage na nešto u što je jedini Dušan vjerovao bez zadrške”
210 pregleda 1 komentar(a)
Dojč Caffe, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dojč Caffe, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.02.2016. 17:36h

Prvi crnogorski sitkom “Dojč Caffe” premijeru će doživjeti 13. februara na RTCG. Tako će tri drugara Simon Separe (Dušan Kovačević), Dačo Rukola (Zoran Vujović) i Miha The Man (Mišo Obradović) zajedno sa još dosta likova koje tumače najpoznatiji glumci i javne ličnosti iz regiona zabavljati, za početak ljubitelje dobrog humora u Crnoj Gori, a za nekoliko mjeseci vjerovatno i u regionu.

Glavni scenarista Stefan Bošković zadovoljan je kompletnim projektom, a tekst za “Dojč Caffe” bio je njegov studentski rad, koji je za potrebe serije znatno izmijenjen.

“To je bio rad sa neke od godina, možda završne na kojem smo radili Vasko Raičević, Dragana Tripković i ja, jer smo bili podstaknuti zajedničkom saradnjom koju smo imali na scenariju prije toga. Nekoliko godina kasnije, Dušan Kovačević se javio prvi put kao producent i tražio format kojem je odgovarao naš tekst. Od tog trenutka je krenula cijela priča koja se okretala na sve moguće načine i koja je trajala sve do samog snimanja. Toliko je potrošeno živaca i snage na nešto u što je mogu slobodno reći jedini Dušan vjerovao bez zadrške. Cijelo vrijeme. Jedinu podršku koju je imao u tim dugim trenucima je negdje dobijao od mene, iako sam se osjetno kolebao u određenim momentima”, prisjeća se Bošković . Kako kaže, onog trenutka kad se počelo raditi na studentskom scenariju “Dojč Caffe” je postala nova priča.

“Ona se do tada nije zvala 'Dojč caffe', niti je karakterizacija tri lika ostala slična, postavljen je novi koncept. Jedino što je ostalo od prvobitne verzije jesu imena tri glavna lika i nekoliko replika u par prvih epizoda”, otkriva Bošković . “Dojč Caffe” je prvi crnogorski sitkom, pa je samim tim čitavoj ekipi predstavljao veliki izazov.

“Nikada se nisam bavio ovom formom, a ni ostali. Zato smo se i opredjelili za reditelja Milorada Milinkovića koji ima tu vrstu iskustva. Svi smo nekako manje više nastupili zajedno, nismo se isključivo bavili samo svojim sektorima i zadacima, pa smo učestvovali i dok se osmišljavao i gradio studio, dok se razvijao scenario i pisali se karakteri... Sem toga što smo se tek upoznavali sa sitkomom, jako važno je to što su novi glasovi i svježi ljudi radili na njemu. Za mene najuspjeliji segment ovog projekta bila scenografija za koju je bila zadužena Dragana Baćović. Što se tiče samog teksta, kako je vrijeme odmicalo, i kako su se epizode nagomilavale i meni je bilo mnogo lakše, ne samo što sam stabilnije stao na strukturu sitkoma, nego su i glumci ovladali karakterima, i počeli su slobodnije da igraju, i onda smo svi počeli da se igramo”, priča Bošković koji se i sam pojavljuje u jednoj epizodnoj ulozi.

“To je bio simpatičan jedan trenutak, da se scenarista pojavi u nekoj ulozi, pa je sve to prošlo glatko uz pomoć drugih” ispričao je svoje iskustvo on.

Bonus video: