Tom Hardi: Bio sam spreman da prodam majku za krek

Kada je imao 11 godina, policajac koji je držao predavanje u njegovoj školi upozoravao je na opasnosti duvanja lijepka. Njegova reakcija bila je “Super - znam gdje da nađem to sad”.
239 pregleda 2 komentar(a)
Tom Hardi, Foto: Reuters
Tom Hardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2016. 14:42h

Glumac Tom Hardi, nedavno je u razgovoru za The Sun pričao o svom životu prije slave, pa je otkrio da je u jednom periodu bio spreman “da proda i rođenu majku za krek”, a osvrnuo se i na činjenicu da su u Holivudu za njega rezervisane uloge glavnih negativaca.

Prije nego što je postao slavan, ovaj glumac, koji je trenutno u trci za Oskara za sporednu mušku ulogu zahvaljujući ostvarenju “The Revenant”, bio je zavisnik, a probleme je imao i sa narkoticima i sa alkoholom.

Za potpuni preokret u životu, 38-godišnjak se zahvaljuje karijeri koja mu je to omogućila, ali i ocu, Edvardu Čipsu Hardiju, piscu i komičaru koji ga je odvratio “od pada sa litice”.

“Jedina stvar koja me je spasila i izvukla iz tog perioda, bila je gluma. Za nju sam se prvobitno zainteresovao, jer sam želio da moj otac bude ponosan na mene. Bio sam jedinac, pa je to bilo veoma značajno za mene. A i nije bilo ničega drugog čime bih se mogao baviti”, iskren je Hardi.

“Gluma je bila jedina stvar u kojoj sam se snalazio, a kada sam otkrio da sam dobar u tome, želio sam da u to uložim svoje vrijeme i trud”, prisjeća se on.

“Tada sam jedva uspijevao da zaradim za život, ali volim taj period jer me je mnogo čemu naučio”, ističe glumac, koji bez suzdržavanja priča o svom najgorem periodu.

“Bio sam spreman da prodam rođenu majku za mrvicu kreka”, priznaje on, a zatim objašnjava kada je sve počelo.

“Odrastao sam naviknut na silnu pažnju koju mi je davala majka. Kuća je bila puna knjiga i muzike, pokloni i putovanja su bili svakodnevnica, pa se privatno obrazovanje podrazumijevalo”, prepričava on svoje djetinjstvo.

“U svemu tome je postojao samo jedan problem. Bio sam pomalo nestašan dječak kada sam bio mali. Ne, ispraviću se - bio sam veoma nestašan dječak”, nastavlja Hardi svoju priču.

Kada je imao 11 godina, policajac koji je držao predavanje u njegovoj školi upozoravao je na opasnosti duvanja lijepka. Njegova reakcija bila je “Super - znam gdje da nađem to sad”.

Do 13. godine bio je na halucinogenim drogama, a par godina kasnije, bio je izbačen iz škole zbog krađe, a do 16. godine bio je u totalnom haosu sa alkoholom i narkoticima, konstantno u problemima sa zakonom, uključujući i hapšenje zbog uživanja droge.

Nakon nekoliko hapšenja zbog sitnih prekršaja, dotakao je dno kada su ga pronašli krvavog i ispovraćanog 2003. godine u Sohou.

“To mi je bila lekcija. U toj smrti sam bio preporođen”, kazao je glumac koji je nakon toga otišao u kliniku za rehabilitaciju, a sada je već deset godina čist i trenira boks i borilačke veštine.

On priznaje da je “pravi srećnik” zbog svih prilika koje je nedavno dobio, uključujući i ulogu u filmu “Mad Max”, pa mu ne smeta što konstantno dobija uloge negativaca, kao što su Čarls Bronson, blizanci Krej ili Ben, a ističe i da u privatnom životu nije grub, već nježan.

“Ljudi nisu preplašeni kada me upoznaju. Dobro, možda neki jesu, ali kada jednom popričaju sa mnom saznaju da ja nisam Ben i filma 'Batman'”, našalio se on.

“Zapravo, mene ti likovi jednako plaše kao i ostale, zato što sam ih zaista upoznao”, tvrdi on i dodaje da je upravo zbog različitosti u njegovom karakteru, velika čar igrati negativca.

“Igranje lošeg momka je najlakši način ulaska u svijet mašte. Ja sam glumac, a ne kriminalac. Mogu da se stavim u tuđe cipele i da to uradim na sigurnom, ali mi je izuzetno interesantno”, zaključio je on.

Da dobro tumači negativce govori i to što je nominovan za Oskara upravo za ulogu Džona Ficdžeralda koji u ostavlja lika Leonarda Dikaprija da umre sam u šumi.

Bonus video: