Film "Dobra žena" prikazan na Sandensu

Film Mirjane Karanović jedan je od 12 naslova koji se takmiči u sklopu međunarodne selekcije Sandens film festivala
0 komentar(a)
Mirjana Karanović, Foto: Wikimedia
Mirjana Karanović, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 27.01.2016. 14:41h

Na Sandens filmskom festivalu održana je svjetska premijera filma “ Dobra žena” Mirjane Karanović.

Publici se, u prepunoj sali, prvo obratio Džon Najn, selektor festivala koji je predstavio ekipu filma i rekao da je ovo najsnažnija selekcija filmova u međunarodnoj konkurenciji koju je Sandens ikada imao.

Predstavljajući Mirjanu kao rediteljku, pisca, glumicu i dušu filma, Džon se zahvalio cijeloj ekipi koja je došla na Sandens.

“Jako sam uzbuđena što sam ovdje. Ovo je prvi put da sam kompletan autor jedne filmske priče i ovaj film je neka vrsta moje ispovijesti u vezi sa problemom koji smatram jako važnim u mjestu u kom živim. Nadam se da ćete i vi, iako živite u potpuno drugačijem svijetu od mog i van problema koje mi imamo u našoj maloj zemlji, moći da razumijete šta sam htjela da kažem ovim filmom”, kazala je Mirjana Karanović, obraćajući se publici prije projekcije filma.

Sandens film festival traje do 31. januara i kao i do sada, predstavlja mjesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja. Film Mirjane Karanović jedan je od 12 naslova koji se takmiči u sklopu međunarodne selekcije ovog festivala.

Nakon Sandensa, ekipa filma putuje u Švedsku, gdje će se “ Dobra žena” takmičiti u sklopu internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima.

Bonus video: