Naslovnica Verajetija zbog "bijelih" Oskara: "Sram nas bilo"

"Velike agencije za talente nemaju saradnike iz manjinskih zajednica, a mediji koji ih pokrivaju, uključujući i Verajeti, zapošljavaju svega šačicu obojenih ljudi", zaključuje prestižni magazin koji važi za "holivudsku bibliju"
53 pregleda 0 komentar(a)
Verajeti, Foto: Printscreen
Verajeti, Foto: Printscreen
Ažurirano: 27.01.2016. 12:46h

Pridruživši se kritikama ovogodišnjih nominacija za nagradu Oskar, među kojima nema nijednog obojenog glumca, magazin "Verajeti" se pojavio juče na kioscima s bijelom naslovnicom na kojoj piše: "Sram nas bilo!".

"Godine 2015, borba za građanska prava u Americi bila je usmjerena na policijsko nasilje, metke koji su pogađali nenaoružane crnce", piše list.

"Ove godine, bitka nacije za identitet i inkluziju usmjerila je fokus na Holivud", ističe list, podsjećajući da je polemika izbila početkom godine sa objavljivanjem imena 20 nominovanih za Oskara u glumačkim kategorijama, od kojih su svi bijeli umjetnici.

"Protest zbog 'bijelih' Oskara izazvao je krizu u Američkoj filmskoj akademiji, i svi u filmskoj industriji govore samo o tome", konstatuje časopis.

"Za to nisu krivi samo famozni Oskari, već i svi mi skupa. Hjerarhija holivudskih studija je i dalje eksluzivni klub bijelih muškaraca i žena. Velike agencije za talente nemaju saradnike iz manjinskih zajednica, a mediji koji ih pokrivaju, uključujući i Verajeti, zapošljavaju svega šačicu obojenih ljudi", zaključuje prestižni magazin koji važi za "holivudsku bibliju".

Bonus video: