Met Dejmon: Holivud mora da učini mnoge više za podršku raznolikosti

Glumac je ove godine nominovan u kategoriji najboljeg glumca za film "Sam na Marsu" kultnog britanskog reditelja Ridlija Skota
138 pregleda 0 komentar(a)
Met Dejmon, Foto: Beta/AP
Met Dejmon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.01.2016. 19:38h

Američki glumac Met Dejmon, koji je ove godine nominovan za Oskara, izjavio je danas da Holivud mora da učini mnogo više za raznolikost u filmskoj industriji.

"Holivud mora da učini mnogo, mnogo više", rekao je Dejmon, koji se nalazi na festivalu američkog nezavisnog filma Sandens u Park sitiju.

Prema njegovim riječima, u pitanju su "ogromne rasne i rodne nepravde".

Američka akademija za film i nauku saopštila je u petak uveče da će udvostručiti broj žena i predstavnika manjina za nominacije prestižnog Oskara do 2020. godine i odmah proširiti svoje rukovodstvo s tri nova člana Upravnog odbora.

Predsjednica Akademije Šeril Bun Azajk izjavila je da je takva odluka donijeta poslije burne polemike i osuda, pošto drugu godinu zaredom, nijedan crni glumac ni glumica nisu nominovani.

Dejmon je pozdravio odluku Akademije ali je dodao da je to tek prvi korak.

Glumac je ove godine nominovan u kategoriji najboljeg glumca za film "Sam na Marsu" kultnog britanskog reditelja Ridlija Skota.

Mnogi glumci, među kojima Džejda Pinket Smit i Vil Smit kao i reditelj Spajk Li najavili su bojkot ceremonije dodjele nagrada, 28. februara u Los Andjelesu ogorčeni zbog nedostatka rasne raznolikosti.

Bonus video: