ŽIVOT U KRŠU CRNE GORE

"Ljepota poroka" je najerotičniji film bivše Jugoslavije

"Lepota poroka" film Živka Nikolića, snimljen je 1986. i opisan je kao komedija koja opisuje vrijeme lišeno svih moralnih vrijednosti. Film je na vrlo sirov način opisao brutalni način života u kršu Crne Gore
1355 pregleda 16 komentar(a)
Ljepota poroka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ljepota poroka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.01.2016. 17:55h

Bivša Jugoslavija je imala odličnu kinematografiju, a rijetko koji film nije sadržavao erotske scene ili barem golotinju.

Razmišljajući koji je od filmova bivše Jugoslavije najerotičniji, nije se bilo ni najmanje jednostavno odlučiti za samo jedan. Neki su ostali zapamćeni po brutalnosti i realističnosti erostskih scena koje su se uglavnom svodile na prikazivanje nasilja na ženama, posebno u partizanskim filmovima. Seks se kao mamac koristio i u komedijama, a ako ne seks, onda poneka obnažena zgodna djevojka.

"Haloa - Praznik kurvi" već u samom naslovu nagovještava o čemu se u filmu radi. Film obiluje scenama golotinje i seksa, a nezaboravna je ona u kojoj Neda Arnerić i Ranko Zidarić vode ljubav na stijenama u blizini mora.

Ipak koliko god erotičan bio, "Praznik kurvi" je zauzeo drugo mjesto na našoj listi najerotičnijih filmova bivše države.

Prvo mjesto ide filmu "Lepota poroka" koji kao i "Haloa" već naslovom nagovještava što bi mogli vidjeti u filmu. "Lepota poroka" film Živka Nikolića, snimljen je 1986. i opisan je kao komedija koja opisuje vrijeme lišeno svih moralnih vrijednosti. Film je na vrlo sirov način opisao brutalni način života u kršu Crne Gore.

U glavnim ulogama pojavile su se Mira Furlan i Ines Kotman. Mira je već tada slovila za apsolutnu seks simbol i filmovi u kojima je glumila gledali su se bez treptanja.

Film je 1986. napravio svojevrsnu revoluciju u filmskoj produkciji bivše Juge. Prvi put je prikazan grupni seks između dvije žene i muškarca. Ta scena ušla je u anale, ali film obiluje mnoštvom ništa manje erotičnijim kadrovima. Nezaboravna je i scena kada dvojica Crnogoraca šetaju plažom okruženi golim turistima.

Treba naglasiti i to kako je za ovaj film prodano skoro 870 hiljada ulaznica za bioskop.

Dnevnik.hr