"Star Wars" u Kini zaradio 52 miliona dolara

Novi film iz popularne "Star Wars" franšize počeo je da se prikazuje u kineskim bioskopima u subotu, tri sedmice nakon premijere u Slevernoj Americi, gdle je po zaradi najuspješniji film u istoriji
69 pregleda 0 komentar(a)
Stae Wars Kina, Foto: Reuters
Stae Wars Kina, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2016. 11:07h

Film "Star Wars:Buđenje sile" zaradio je prvog vikenda prikazivanja u Kini 52 miliona dolara, što je dobar start, ali ne kao što je zabilležio sedmi nastavak ostvarenja "Paklene ulice" prošle godine, prenosi AP.

"Paklene ulice 7", po zaradi najusplešniji strani film na kineskom tržištu, zaradio je prvog vikenda prikazivanja u maju prošle godine 182 miliona dolara, da bi na kraju u Kini dostigao zaradu od 390,9 miliona dolara, što je nešto više od četvrtine njegove ukupne zarade.

Novi film iz popularne "Star Wars" franšize počeo je da se prikazuje u kineskim bioskopima u subotu, tri sedmice nakon premijere u Slevernoj Americi, gdle je po zaradi najuspješniji film u istoriji.

Van Amerike pak "Buđenje sile" je daleko iza "Avatara" i analitičari ne očekuju da će dovoljno zaraditi u Kini, gdje nije mnogo ljudi upoznato sa "Star Wars", da bi prestigao ostvarenje Džejmsa Kamerona.

Zamjenik direktora za istraživanja "Star Wars" Liu Kjiping očekuje da će film Džej Džej Abramsa u Kini zaraditi 230 miliona dolara.

Za sada "Star Wars: Buđenje sile" zaradio je 1,7 milijardi dolara širom sveta, a "Avatar" 2,8 milijardi dolara.

Bonus video: