POKRENULI PETICIJU

Fanovi "Star Wars": Džordž Lukas da režira Epizodu 9

Lukas je kreirao originalnu trilogiju filmova, nakon čega se 1999. vratio da nadgleda snimanje još tri filma
1 komentar(a)
Džordž Lukas, Dart Vejder, Foto: Beta/AP
Džordž Lukas, Dart Vejder, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.01.2016. 08:50h

Fanovi "Star Wars" franšize pokrenuli su u Brazilu peticiju da Džordž Lukas režira Epizodu 9, posljednji film u predstojećoj trilogiji, koji bi u bioskope trebalo da stigne 2019. godine, piše magazin NME.

Za sada je u planu da Epizodu 9 režira Kolin Trevorov, reditelj filma "Svijet iz doba jure".

"Nemamo ništa protiv Kolina Trevorova, ali nije pravi čovjek da režira 'Star Wars Epizoda 9',” objasnio je Juri Luiz razloge za peticiju.

"Džordž Lukas kao reditelj Epizode 9 bio bi savršen način da se završi nova trilogija i priredi epski oproštaj oca Star Wars-a i cijelog univerzuma iz daleke, daleke galaksije", dodao je Luiz.

Peticiju je do sada potpisalo 4.434 fanova.

Lukas, koji će imati 74 godine u vrijeme kada bi film trebalo da bude pred publikom, ranije je izjavio da nije baš zainteresovan da radi bilo koji nastavak popularne franšize.

On je kreirao originalnu trilogiju filmova, nakon čega se 1999. vratio da nadgleda snimanje još tri filma.

Lukas je prava na franšizu prodao studiju "Dizni" 2012. za četiri milijarde dolara.

Studio "Dizni" planira svake godine do 2020. da snimi po jedan film "Star Wars", uključujući novu trilogiju i seriju "spin-off" filmova.

U međuvremenu, Leonardo Di Kaprio je otkrio da je svojevremeno odbio ulogu Anakina Skajvokera u Epizodi 2 - "Napad klonova" i Epizodi 3 - "Osveta Sita". Uloga je zatim dodijeljena Hajdenu Kristensenu.

Preporučujemo za Vas