"Star Wars" najgledaniji i tokom praznika

Iako nema naznaka da će "Star Wars" prepustiti uskoro "svoj tron" gledanosti, filmovi "Daddy's Home'' i "Sestre" su se pokazali kao snažni konkurenti bar tokom prazničnog vikenda
1 komentar(a)
star wars, Foto: Facebook
star wars, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.01.2016. 15:09h

Film "Star Wars: Buđenje sile" tokom prazničnog vikenda zaradio je u SAD-u 88,3 miliona dolara i već treću sedmicu nalazi se na vrhu liste najgledanijih filmova, prenose agencije.

Novi nastavak popularne franšize prevazišao je po zaradi u SAD-u filmove "Park iz doba jure" (652,3 miliona dolara) i "Titanik" (658,7 miliona) i sa zaradom od 740,3 miliona ostvarenom za samo 91 dan prikazivanja našao se na drugom mjestu poslije "Avatara" (760,5 miliona dolara).

S ozbirom da je "Avataru" bilo potrebno 72 dana da dođe do cifre od 700 miliona dolara, a film "Star Wars" je to postigao za 16 dana, očekuje se da će ostvarenje Džej Džej Abramsa već tokom ove sedmice premašiti ukupnu zaradu filma Džejmsa Kamerona na domaćim blagajnama.

U svijetu film "Star Wars" je zaradio tokom proteklog vikenda 96,3 miliona, čime je dostigao sumu od 184,6 miliona, a u na repertoaru bioskopa u Kini biće od 9. januara.

Iako nema naznaka da će "Star Wars" prepustiti uskoro "svoj tron" gledanosti, filmovi "Daddy's Home'' i "Sestre" su se pokazali kao snažni konkurenti bar tokom prazničnog vikenda.

Tako je komedija "Daddy's Home''u kojoj igraju Vil Ferel i Mark Volberg, bila na drugom mjestu gledanosti i zaradila 29 miliona (ukupno 93,7 miliona za dvije sedmice), dok je komedija "Sestre" sa Tinom Fej i Ejmi Poler inkasirala tokom vikenda 12,6 miliona i zauzela četvrto mjesto (ukupna zarada 61,7 miliona dolara).

Treće mjesto je zauzeo krvavi vestern Kventina Tarantina - "Podlih osam" sa 16,2 miliona zarađenih prvog vikenda prikazivanja. Tročasovno ostvarenje u koje je uloženo 44 miliona dolara, do sada je ostvarilo ukupnu zaradu od 29, 6 miliona dolara ostavivši tako u sjenci Tarantinovog prethodnog filma "Đangova osveta".

"Alvin i vjeverice: Velika avantura" našao se na petom mjestu gledanosti sa 11, 8 miliona zarade tokom vikenda, a na listi 10 najgledanijih filmova u Americi su i "Džoj", "Opklada vijeka", "Concušion", "Zločin na talasima", "Igre gladi: Sjaj slobode 2".

Bonus video: