Prvi povratak Leonarda di Kaprija u “Povratniku"

“Svaki film koji sam radio, posebna je vrsta umjetnosti. Kada pročitate scenario, imate početak i kraj i teško zamišljate 'oživljavanje' slične ideje. Jednostavno se tako nešto još nije dogodilo. Ne znači da ne bih glumio u nastavcima jer neki od najvećih filmova u istoriji imaju nastavke, poput 'Kuma 2', koji je izvanredan", rekao je
1 komentar(a)
Leonardo DiKaprio, Foto: Shutterstock
Leonardo DiKaprio, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.12.2015. 09:44h

Sa izuzetkom nastavka komičnog horora "Critters" iz 1991. godine, gdje se pojavljuje kao nepoznati tinejdžer, Leonardo Di Kaprio do sad nije glumio u nastavku nekog filma, što je rijetkost među najslavnijim holivudskim glumcima.

Di Kaprio, koji je odbio uloge Spajdermena, Robina i Anakina Skajvokera u "Ratovima zvijezda", za Variety je objasnio zašto je to tako.

“Svaki film koji sam radio, posebna je vrsta umjetnosti. Kada pročitate scenario, imate početak i kraj i teško zamišljate 'oživljavanje' slične ideje. Jednostavno se tako nešto još nije dogodilo. Ne znači da ne bih glumio u nastavcima jer neki od najvećih filmova u istoriji imaju nastavke, poput 'Kuma 2', koji je izvanredan", rekao je on.

Reditelj akcione drame "Povratnik" u kojoj Dikaprio igra glavnu ulogu, Alehandro Injaritu, našalio se da bi mogli promijeniti ovu glumčevu naviku.

“Mogli bismo snimiti drugi dio Povratnika”, rekao je režiser, dok se Di Kaprio nadovezao: “To bi bilo zabavno, pretprodukcija počinje već sutra”.

Bonus video: