KELT BLANŠET FAVORIT

Film Kerol vodi u trci za Zlatni globus sa pet nominacija

Za najbolji film u kategoriji drame su pored filma "Kerol" još nominovani i "Pobesnjeli Maks: Autoput bijesa", "The Revenant", "Room" i "Spotlight"
0 komentar(a)
Nominacije Zlatni Globus, Foto: Reuters
Nominacije Zlatni Globus, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2015. 15:37h

Film "Kerol", ljubavna priča između dvije žene, vodi u trci za Zlatni globus sa pet nominacija, uključujući i nominacije za dvije glumice u filmu - Kejt Blanšet i Runi Mara, koje su rivali u kategoriji za najbolju glumicu za dramu, objavljeno je danas u Beverli Hilsu.

Film je nominovan i za najbolju filmsku dramu, originalnu muziku, a Tod Hejns za najboljeg reditelja.

Sa po četiri nominacije slijede filmovi "The Big Short", "The Revenant" i "Stiv Džobs".

Za najbolji film u kategoriji drame su pored filma "Kerol" još nominovani i "Pobesnjeli Maks: Autoput bijesa", "The Revenant", "Room" i "Spotlight".

Za najbolje glumce u kategoriji drame nominovani su Leonardo di Kaprio u filmu "The Revenant", Brajan Krenston za film "Dalton Trumbo", Majkle Fasbender za film "Stiv Džobs", Vil Smit za film "Concussion" i Edi Redmjen za "The Danish Girl", prošlogodišnji dobitnik Zlatnog globusa.

Nagrade za 73. izdanje Zlatnog globusa će biti uručene na ceremoniji 10. januara na kojoj će domaćin biti Riki Žervejs, kome će to biti treći put u toj ulozi.

Nominacije određuje holivudsko Udruženje stranih novinara, grupa specijalizovanih urednika i novinara iz 55 zemalja.

Zlatni globus spada među najprestižnije filmske nagrade, pored Oskara, a dodeljuje se i za film i za televiziju i dijeli komedije od drama