Novi "Ratovi zvijezda" nisu "nostalgično putovanje"

Od prvog filma, snimljenog prije četiri decenije, "Ratovi zvijezda" su stekli generacije vjernih fanova. Zvjezdana avantura je sebe upisala u istoriju pop kulture i postala jedna od najvećih filmskih franšiza svih vremena
65 pregleda 0 komentar(a)
Ratovi zvijezda: Buđenje sile, Foto: Screenshot (YouTube)
Ratovi zvijezda: Buđenje sile, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.12.2015. 08:52h

Iako je ostalo nešto više od nedjelju dana prije nego što najnoviji nastavak "Ratova zvijezda" počne da se pokazuje u bioskopima, sadržaj dugoočekivanog filma se i dalje čuva u najstrožoj tajnosti.

Sedma epizoda popularne naučnofantastične sage, prva nakon deset godina, u američke bioskope stiže 18. decembra. U podgoričkom bioskopu Cineplexx, premijera je zakazana u 00.01 sat u noći između 16. i 17. decembra.

Glumačka ekipa, u kojoj su veterani, poput Harisona Forda i Keri Fišer, koje ćemo ponovo gledati u ulozi Hana Sola i princeze Leje, kao i neka nova lica - Oskar Ajsak, Džon Bojega, Lupita Nijong"o, Dejzi Ridli, okupili su se u nedelju u Los Anđelesu na nepoznatoj lokaciji.

Sa tog sastanka gotovo da nije "procurila" nijedna informacija.

Znatiželjnim reporterima, Abrams je kasnije na konferenciji za štampu rekao da želi da publiku zadrži u potpunoj neizvesnosti kako bi iznenađenje bilo što veće.

"To neće biti nostalgično putovanje, ali smo morali da se vratimo unazad da bismo mogli da krenemo naprijed", objasnio je on.

Radnja "Buđenja sile" odvija se 30 godina nakon "Povratka Džedaja".

Od prvog filma, snimljenog prije četiri decenije, "Ratovi zvijezda" su stekli generacije vjernih fanova. Zvjezdana avantura je sebe upisala u istoriju pop kulture i postala jedna od najvećih filmskih franšiza svih vremena.

Zahvaljujući "Ratovima zvijezda" Harison Ford, Keri Fišer i Mark Hamil postali su planetarne zvijezde.

Ford nije krio zadovoljstvo što je ponovo imao priliku da tumači lik Hana Sola: "Zahvalno je biti dio ove priče. Lepo je raditi na nečemu što ljudi željno isčekuju".

"A i zabavno je ponovo baratati ovim igračkama", našalio se slavni glumac čija će uloga u filmu biti da napravi "most" između prošlosti i budućnosti.

Jedna od najvećih misterija novog filma je Luk Skajvoker. Primjetno je odsustvo Džedaj majstora sa zvaničnog postera, a Hamil, čije se ime nalazi na špici, nije sa ostalima prisustvovao konferenciji za štampu, čime je još više podstakao radoznalost ljubitelja svemriske pustolovine.

I dok fanovi odbrojavaju dane do početka projekcije, stručnjaci već predviđaju da će film biti "masovni hit" u svakom pogledu. Karte u pretprodaji oborili su sve rekorde još prije dva mjeseca, a analitičari su izračunali da će od propratnih proizvoda, od svijetlećih mačeva do akcionih figurica, kompanija Dizni inkasirati pet milijardi dolara.

"Svjestan sam značaja koji publika pridaje ovim filmovima i zahvalan sam što se ta pažnja prenosila kroz generacije i što interesovanje i dalje postoji", kazao je Ford.

Bonus video: