Vladimir Kostić i Stevan Lutovac snimili četvrti film

Za nepunu godinu pomenuti dvojac uradio je četiri filma ”Put na Titanu“, sa kojim su predstavljali Crnu Goru na festivalu vizuelnih umjetnosti “Videozone“ u poljskom Javorznu, “Crna ptica na bijelom zidu“, “Žena ludog Jovana”, koji će premijerno biti prikazan 29. decembra u Baru, i „Glumčevo brdo“
1 komentar(a)
Stevan Lutovac (Novina)
Stevan Lutovac (Novina)
Ažurirano: 07.12.2015. 18:29h

Završeno je snimanje filma “Glumčevo brdo“, četvrtog po redu koji potpisuju dva mlada crnogorska vizuelna umjetnika Vladimir Kosić i Stevan Lutovac.

Riječ je o filmu koji je sniman na beogradskoj Adi, u Barajevu i u Požarevcu, a za koji je scenario i režiju uradio Kosić, dok je Lutovac bio producent. Za nepunu godinu pomenuti dvojac uradio je četiri filma ”Put na Titanu“, sa kojim su predstavljali Crnu Goru na festivalu vizuelnih umjetnosti “Videozone“ u poljskom Javorznu, “Crna ptica na bijelom zidu“, “Žena ludog Jovana”, koji će premijerno biti prikazan 29. decembra u Baru, i „Glumčevo brdo“.

Uloge u filmu, u kome Serafim Filipović, hipi režiser horor filmova, bježeći od psihičkih problema odlazi u vikendicu na Glumčevom brdu, u blizini rodnog sela Strogopova, povjerene su Stevanu Lutovcu (Serafim Filipović), Katarini Orlandić (Nevena), Ivanu Dićeliju (inspektor), Nenadu Jovanoviću (đavo), Dijani Radočaj (psiho djevojka) i Vladimiru Kosiću (dr Omega).

Šminkerka je Tatjana Kaćanski, dok je za art dizajn zadužen Srđan Salat.

Bonus video: