NASTAVAK SAGE

Ratovi zvijezda VII: Samo od igračaka zaradili pet milijardi dolara

Ako je suditi po pretprodaji karata, koja već sada ruši sve rekorde, nema sumnje da će "Buđenje sile" generisati neviđene zarade
75 pregleda 1 komentar(a)
Ratovi zvijezda, igračke, Foto: Reuters
Ratovi zvijezda, igračke, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2015. 20:08h

Zahvaljujući marketingu i bogatom asortimanu proizvoda, posebno igračaka, inspirisanih najnovijim nastavkom naučnofantastične sage "Ratovi zvijezda", studio "Dizni" bi trebalo da zaradi blizu pet milijardi dolara.

Komercijalizacija proizvoda proisteklih iz filma "Buđenje sile" predstavlja pravu "zlatnu koku", kazao je Tom Nolen, analitičar kompanije Mekveri sekjuritiz. On tvrdi da će zaradu od pet milijardi dolara "Dizni" ostvariti već u toku 2016. godini.

Taj astronomski iznos prevazilazi čak i sumu koju je Dizni uložio 2012. za kupovinu franšize od njenog kreatora Džordža Lukasa.

Predsjednik "Diznija" Alan Horn nije potvrdio to "optimističko predviđanje", izjavivši samo da kompanija "čeka da vidi kako će se stvari odvijati".

Ako je suditi po pretprodaji karata, koja već sada ruši sve rekorde, nema sumnje da će "Buđenje sile" biti još jedan međuzvjezdani rat koji će generisati neviđene zarade.

Preporučujemo za Vas