Crnogorski sitkom „Dojč kafe” čeka da se završe rijalitiji

„Interesovanje regionalnih televizija me je razveselilo, ali i ohrabrilo”
105 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Kovačević, Dojč kafe, Foto: Arhiva Vijesti
Dušan Kovačević, Dojč kafe, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.12.2015. 15:51h

Prvi crnogorski sitkom - serija Dojč kafe čiji je početak emitovanja bio zakazan za kraj novembra, na prikazivanje će morati da sačeka do januara, potvrdio je juče Vijestima Dušan Kovačević, jedan od glavnih glumaca i producent ovog projekta.

“Čekamo dobar termin. Trenutno su popularni rijalitiji, i jako je teško izboriti se za gledanost. Zato smo početak emitovanja pomjerili za januara, kada se svi ti programi završavaju. Datum emitovanja serije još nije ugovoren, a ovaj period od mjesec i nešto dana iskoristićemo da sitkom još bolje marketinški pokrijemo i izreklamiramo, jer zaista imamo sjajan projekat”, pohvalio se Kovačević.

Kako je emitovanje odloženo, ne žure sa montažom epizoda.

“Prvi set koji je snimljen već je izmontiran i trenutno se radi za njega postprodukcija. Preostalih osam epizoda koje smo snimali jesenas su u montaži. Imao sam priliku da vidim gotove epozode i prezadovoljan sam kako je sve ispalo. Inače, kod ovakvih serijala je praksa da na početku naprave bum, a da kako epizode odmiču pada ineresovanje, međutim to kod Dojč kafea neće biti slučaj. Čini mi se da kako serija bude odmicala, publici će biti sve zanimljivija”, siguran je Kovačević.

Ono što ga posebno raduje je što su za projekat zainteresovane i TV kuće iz regiona.

“Pošto je Javni servis bio koproducent, dogovor je da se prvo sitkom emituje na RTCG-u. U pregovorima smo sa televizijama iz regiona koje su i prije nego što su vidjele o kakvom je zapravo projektu riječ izrazile interesovanje da emituju Dojč kafe. To me je kao glumca i producentra projekta jako razveselilo, ali i ohrabrilo”, navodi Kovačević.

U seriji koja govori o tri najbolja druga koji otvaraju kafić, pored Kovačevića, glavne uloge tumače Zoran Vujović i Mišo Obradović. U Dojč kafeu ćemo gledati i Emira Hadžihafisbegovića, Andriju Miloševića,Sergeja Trifunovića, Andriju Kuzmanovića, Momčila Otaševića, Anu Vujošević, Ljubicu Barać-Vujović,Sanju i Branimira Popovića. Epizodne uloge povjerene su i naturščicima - pjevaču Sergeju Ćetkoviću i proslavljenom fudbalskom asu Niši Saveljiću.

Režiju potpisuje Milorad Milinković, direktor fotografije je Dimitrije Joković, izvršni producent Ivan Đurović.

Bonus video: