Ridli Skot priprema tri nova nastavka "Osmog putnika"

"Riječ je o jednoj veoma komplikovanoj priči. Razradi 'Prometeja' koji je nastao iz moje frustracije za prvim 'Osmim putnikom' iz 1979. Snimio sam samo taj jedan film i obično ne pravim nastavke. Bilo mi je čudno što nijedan od tri potonja filma nije obradio temu porijekla tuđina, ko ih je stvorio i zašto"
75 pregleda 1 komentar(a)
Osmi putnik, Foto: Youtube.com
Osmi putnik, Foto: Youtube.com
Ažurirano: 27.11.2015. 16:24h

Holivudski reditelj Ridli Skot objelodanio je da priprema tri nova nastavka sage o monstruoznom vanzemaljcu.

Najavljeni filmovi će zapravo biti nastavak "Prometeja", koji je 2012. godine ostvario zaradu od 403 miliona dolara na svjetskim blagajnama.

Govoreći na konferenciji za štampu u Sidneju, slavni reditelj i producent je rekao da novim ostvarenjima planira da objasni "glavnu misteriju" svemirske epopeje.

"Riječ je o jednoj veoma komplikovanoj priči. Razradi 'Prometeja' koji je nastao iz moje frustracije za prvim 'Osmim putnikom' iz 1979. Snimio sam samo taj jedan film i obično ne pravim nastavke. Bilo mi je čudno što nijedan od tri potonja filma nije obradio temu porijekla tuđina, ko ih je stvorio i zašto", objasnio je Skot, prenose australijski mediji.

Prvi film nove trilogije, pod naslovom "Alien: Covenant", je priča o posadi svemirskog broda Konvenant koja, očekujući da pronađe neistraženu rajsku planetu, otkriva jedan opasan svijet čiji je jedini stanovnik Dejvid, preživeli član ekspedicije Prometej, koga će ponovo igrati Majkl Fasbender.

Ostatak glumačke ekipe je zasad nepoznat, mada je Skot natuknuo da će i Numi Rapas, junakinja "Prometeja", reprizirati svoju rolu.

Bonus video: