Snima se dokumentarac o Vladi Divljanu

Reditelj i scenarista ima iza sebe više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani "Kako postati heroj", "Run For Life" i film o Arsenu Dediću "Moj zanat"
228 pregleda 1 komentar(a)
Vlada Divljan (Novina)
Vlada Divljan (Novina)
Ažurirano: 25.11.2015. 20:28h

"Nebo nad Beogradom" je dokumentarni film koji će govoriti o životu “gospodina rokenrola”, muzičara Vlade Divljana. Pomenuti dugometražni film koji će početi da se snima u aprilu naredne godine, radiće producentska kuća Starhill iz Beograda, a ovu ideju pokrenuo je scenarista i reditelj Mladen Matičević.

"'Nebo nad Beogradom' biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti. Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada", kaže Matičević.

Reditelj i scenarista ima iza sebe više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani "Kako postati heroj", "Run For Life" i film o Arsenu Dediću "Moj zanat".

Premijera dokumentarca planirana je za jesen naredne godine.

Vlada Divljan umro je 5. marta u Beču, a bio je član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe Idoli, solo izvođač, osnivač i vođa Old Stars Banda, kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne muzike, muzike za pozorišne predstave i muzike za djecu.

Bonus video: