Laušević: Čini mi se da film ima veze s mojim životom

"Rođen na smetlištu, zna se već sudbina ... da li preko Zvečanske u neki sitni kriminal, onda neki Sivi dom i Kruševac ili dom u Valjevu..."
190 pregleda 8 komentar(a)
Žarko Laušević
Žarko Laušević
Ažurirano: 24.11.2015. 07:51h

“Smrdljiva bajka”, povratnički film Žarka Lauševića, imaće premijeru večeras u beogradskom Sava centru. U ostvarenju reditelja Miroslava Momčilovića, on i Jelena Đokić igraju Emua i Moma, beskućnike koji se zaljubljuju jedno u drugo.

Laušević je za portal Mondo objasnio zašto je glumačku pauzu odlučio da prekine baš ovim filmom.

"Učinilo mi se da nema veze sa mojim životom i to me je privuklo. On jeste karakter i možda je udaljenost od ličnog iskustva bila presudna da prihvatim zadatak. Ali, u toku rada, čeprka se po iskustvu pa sam se sjetio iz ranijeg iskustva da smo koristili plastične flaše... Srećom, ekipa je učinila da moj povratak pred kamere prođe lako. Bez mučenja", rekao je on i opisao svoju ulogu:

"Rođen na smetlištu, zna se već sudbina ... da li preko Zvečanske u neki sitni kriminal, onda neki Sivi dom i Kruševac ili dom u Valjevu...".

Na pitanje kako su se odnosili prolaznici prema njima dok su maskirani u beskućnike snimali u Knez Mihajlovoj, Đokić je kazala da su im prilazili samo dok su kamere bile tu, a Laušević je dodao:

"Na zgradi prekoputa koje smo snimali, bile su kamere koje ljudi nisu mogli da vide. I čini mi se da sam na snimcima vidio izraze simpatije ili empatije. Bilo je osmijeha. Ti osmijesi su vjerovatno bili upućeni i meni, pošto sam se usudio da u takvom 'ličnom kostimu' prošetam Knez Mihailovom, što je nezamislivo".

Bonus video: