Deni Bojl očajava zbog zamišljenog mjuzikla: Razočaran Dejvidom Bouvijem

Bojl je otkrio da ga je Bouvijev odgovor "ostavio u očajanju" i da ovaj projekat nije trebalo da bude tradicinalni mjuzikl
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2015. 20:26h

Poznati britanski režiser Deni Bojl otkrio je da još uvijek očajava što je bio prinuđen da odustane od dugo planiranog mjuzikla o Dejvidu Bouviju, nakon što je legendarni muzičar odbio da mu dozvoli da koristi njegovu muziku.

Bojl je godinama radio na filmu o Bouviju, a scenario je napisao Frenk Kotrel Bojs, koji je sa Bojlom sarađivao na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu. Ipak, poznati reditelj je u razgovoru za "Radio Times" priznao da je morao da odustane od projekta nakon što mu Bouvi nije dozvolio da koristi njegovu muziku.

Bojl je otkrio da ga je Bouvijev odgovor "ostavio u očajanju" i da ovaj projekat nije trebalo da bude tradicinalni mjuzikl.

"Moj aktuelni film o Stivu Džobsu sam preuzeo da bih popunio prazninu u mom srcu koja je ostala nakon što sam napustio projekat o Bouviju", kazao je reditelj.

"U pitanju je predivan scenario, ali pošto nismo dobili prava na korišćenje muzike, morali smo da ga odložimo za sada", izjavio je Bojl u drugom intervjuu.

Bojl je istakao da nije želio da radi film poput "Velvet Goldmine", ostvarenje Toda Hejnza iz 1998. koje prikazuje život glem rok muzičara čija priča je vrlo slična Bouvijevoj. Bouviju se nije svidio pomenuti film i čak je prijetio da će tužiti njegove tvorce zbog čega je scenario morao da bude ponovo napisan i distancira glavnog lika od poznatog muzičara, a nije im ni dozvolio korišćenje njegove muzike.

Ipak, Bojl se nada da će jednoga dana biti u mogućnosti da napravi pomenuti mjuzikl. Ovo nije prvi put da je reditelj pokušao da uključi Bouvija u svoj projekat, jer je pokušao da ugovori njegov nastup na otvaranju Olimpijskih igara 2012. Takođe je priznao da je Bouvijev album "Low" inspirisao Bojlov triler "Trance" iz 2013.

U intervjuu za "Radio Times" Bojl je izjavio da je uvjeren da bi Kejt Vinslet, koja igra Džobsovu desnu ruku Džoanu Hofmen, bila jednako dobra iza kao što je ispred kamere.

"Ona je sjajna na snimanjima. Voli da priča sa ekipom o svemu i nije mi jasno zašto do sada nije režirala neki film", izjavio je reditelj.

Ranije ove godine Vinslet je kazala da je nakon saradnje sa Bojlom počela prvi put u životu da razmišlja o režiranju.

"Postala sam svjesna svog iskustva i koliko imam znanja o radu iza kamere. Takođe sam bila udata za reditelja već duže vrijeme i naučila sam dosta od Sema Mendesa, tako da - vidjećemo", izjavila je ona.

Galerija

Bonus video: