Garčević: Mima Karadžić jedno govori u Crnoj Gori, a drugo u Srbiji

"Mima je klasičan primjer beogradskog sindroma - u Crnoj Gori promoviše NATO, a u Beogradu nosi majicu sa Putinovim likom", rekao je Garčević
303 pregleda 63 komentar(a)
Vesko Garčević, Foto: Vlada Crne Gore
Vesko Garčević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.11.2015. 15:24h

Nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević rekao je da glumac Milutin Mima Karadžić nije iskorišćen za kampanju "Partnerstvo za sigurnu budućnost", već da je sam pristao da učestvuje u njoj i bio ubijeđen da radi ispravnu stvar.

Garčević je za CdM rekao da se radi o "beogradskom sindromu, gdje se jedno govori u Crnoj Gori, a drugo u Srbiji".

Karadžić je u intervjuu "Vijestima" rekao zašto se pokajao zbog učešća u ovom projektu i zbog čega je tražio da bude izuzet iz kampanje za NATO.

Karadžić je između ostalog za Novosti kazao da je vjerovao da podstičem promociju rodne grude, a da je iskorišćen za političku kampanju "Partnerstvo za sigurnu budućnost", kojom se podržava ulazak Crne Gore u NATO.

"Mima je klasičan primjer beogradskog sindroma - u Crnoj Gori promoviše NATO, a u Beogradu nosi majicu sa Putinovim likom", rekao je za CdM Garčević.

Nacionalni koordinator za NATO tvrdi da je o kampanji tri puta razgovarao sa Karadžićem i da je ispoštovano sve što su se dogovorili. Jedan od Karadžićevih zahtjeva bio je da se ne pojavljuje na bilbordima koji promovišu članstvo u NATO-u, što je, tvrdi Garčević, ispoštovano.

"Lično bih se iznenadio da sam vidio lik Mime Karadžića na nekom bilbordu u kojem promoviše NATO, jer će se dobro sjetiti našeg razgovora uoči početka kampanje kad smo se dogovorili o uslovima po kojima treba da idu spotovi i dio kampanje u kojoj on učestvuje. Dogovor je bio, a on se toga dobro sjeća, da njegov lik ne bude na bilbordima i u zajedničkim spotovima. Mi smo ispunili do kraja ono što smo se dogovoril", rekao je Garčević.

Nacionalnom koordinatoru nije jasno zašto se Karadžić javio dva mjeseca nakon što su spotovi snimljeni.

"Na drugoj strani, dokumenti i sve ostalo je na našoj strani. Onako kako smo sarađivali sa svim učesnicima u kampanji, sarađivali smo sa njim i nema razloga da neko bude zakinut ili da ne bude upoznat sa materijom. Prvi put kada smo ga nazvali objasnili smo mu zašto se spot snima", zaključio je Garčević.

Bonus video: