Karadžić: Očekuju čudo od ove serije

Imali smo potpuno drugi projekat koji je trebalo da radimo u Crnoj Gori, ali mislim da naša država sada ima prečih poslova
304 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2015. 20:18h

Nova serija “Komšije”, iza koje stoje braća Milan i Milutin Mima Karadžić , počeće da se emituje u nedjelju, 25. oktobra na RTS-u.

Iako je MM produkcija najavila da će i naredni projekat nakon uspješnih - serije “Budva na pjenu od mora” i filma “Gorčilo” raditi u Crnoj Gori, projekat “Komšije” realizuje se u Beogradu.

“Imali smo potpuno drugi projekat koji je trebalo da radimo u Crnoj Gori, ali mislim da naša država sada ima prečih poslova. Pitanje je i šta će se desiti u aprilu, kada planiramo da nastavimo sa snimanjem serije “Budva na pjenu od mora”. Zato smo se i posvetili autorskom projektu Milana Karadžića i zajedno sa Visual timom, počeli da snimamo ovu seriju. U međuvremenu se u sve ovo uključio i RTS, od kojeg smo dobili najbolje uslove, a ovo će ujedno biti Milanov i moj prvratak na Javni servis Srbije nakon dugo godina”, priča za Vijesti Mima Karadžić .

Za seriju “Komšije” ostavljen je udarni termin, nedjelja u 20 časova, baš kao što su to nekad na javnim servisima išle najgledanije serije među kojima su “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Policajac sa Petlovog brda”...

“Oni očekuju čudo od ove serije, da nadmaši sve one koje su do sada radili, a Milan i ja vjerujemo da će biti uspješna i gledana” ističe Karadžić .

Serija, tvrdi Karadžić pruža sudar seoskog i gradskog mentaliteta, kao i različitih generacija. Priča prati bračni par Zdravković, violinistu Ivana koji je član simfonijskog orkestra i Milicu, koja je slikarka i pobornik zdravog života. Oni su odlučili da prodaju stan na Dorćolu i presele se u kuću pored Dunava, sa malom terasom gdje će uživati i uzgajati organsku hranu.

“Novcem sve možeš da kupiš, sem komšije. Ispostaviće se da kuća koju su kupili nije njihov raj, već pakao, jer komšije oko njih drže stoku, veoma su bučni. Preplitanje događaja u životima Zdravkovića i njihovih prvih susjeda činiće zaplete i veoma komične situacije, i na kraju će se ispostaviti da oni ne mogu da nađu bolje komšije”, otkriva radnju Karadžić .

Nebojša Ilić i Milica Mihailović igraju Zdravkoviće, dok Karadžić glumi komšiju Mašana autoprevoznika, Crnogorca na privremenom-cjeloživotnom radu u Srbiji, koga je žena odavno napustila.

Braća Karadžić do sada su imala mnogo uspješnih projekata, a na pitanje da li se lakše nađe novac za snimanje humorističkih serija, odgovara:

“Mislim da to nema veze. Prosto situacija danas nije takva da sponzori podržavaju bilo kakve projekte. Mi i ovo radimo sa mnogo manje novca i ulažemo mnogo napora, kao što je to bilo sa prvim serijalom “Budva na pjenu od mora”. Za tu seriju slikali smo Crnu Goru onako kako to niko prije nas nije uradio. Tako je i sa "Komšijama". Napravili smo takve kadrove Dunava, da će publika zaista biti oduševljena”, siguran je Karadžić .

Nada se da će biti interesovanja televizija iz Crne Gore

“Komšije” su planirane kao sitkom sa 25-minutnim epizodama, ali su Karadžići morali da odustanu od te ideje.

“Na zahtjev RTS-a morali smo da produžimo seriju i odustanemo od forme sitkoma, jer su oni željeli dugometražni serijal. U planu je da prvi serijal ima 25 epizoda, a hoće li biti nastavka, zavisi od gledanosti“, objašnjava Karadžić.

On nije znao da precizira kada će “Komšije” biti emitovane u regionu.

“Javili su nam se iz Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske. Nadamo se da će biti zainteresovanih televizija iz Crne Gore da emituju ovaj projekat. No, sad je najbitnije da serija krene na RTS-u, pa će se emiteri sami javljati”, nada se Karadžić.

Galerija

Bonus video: