Vlasnik studija tražio da ga glumica gleda dok se tušira

Ovo nije prvi put da se Ešli Džad požalila na zlostavljanje u Holivudu. Tokom jednog intervjua 2014. rekla je da je nebrojeno puta bila na setovima filmova, čiji su joj producenti govorili stvari koje su "toliko odisale seksom
196 pregleda 1 komentar(a)
Ešli Džad (Novina)
Ešli Džad (Novina)
Ažurirano: 18.10.2015. 14:19h

U nedavnom razgovoru za “Variety” glumica Ešli Džad ispričala je kako ju je seksualno zlostavljao poznati filmski mogul dok je snimala film "Poljubi djevojke" 1997. godine. Džad je priznala da se incident dogodio nedugo nakon što je završila osnovni kurs na studijama koje izučavaju rodne identitete, i da, iako se tada izjašnjavala kao feministkinja, nije shvatila šta joj se zapravo dešava.

"Prošle su godine dok nisam shvatila da se dogodio incident i da je to bilo nešto veoma loše i nelegalno", ispričala je glumica. Objasnila je da je tokom snimanja filma "Poljubi djevojke" nekoliko puta bila pozvana u sobu vlasnika jednog filmskog studija, a sve pod izgovorom da treba da sa njim razgovara o eventualnim ulogama u njegovim filmovima.

"Bio je veoma popularan. Sve je to bilo toliko odvratno. Psihički me je maltretirao govoreći: 'Oh, pomozi mi da odaberem šta ću da obučem'", kazala je Džad i dodala da je situacija postala nepodnošljiva kada je čovjek htio da je natjera da ga gleda kako se tušira.

"U tom trenutku, rekla sam nešto kao: 'Tek kada dobijem Oskara za neku od uloga u tvojim filmovima', a on je odgovorio: 'Ne, nego kada budeš nominovana'. Raspravljali smo se, on me ubjeđivao, ali to se tako završilo. Tek sam kasnije shvatila da je trebalo da ga tužim zbog svega toga, jer sam dovoljno pametna da takve stvari prepoznam. Naravno, ulogu mi nikada nije ponudio", objasnila je Ešli Džad.

Tokom godina, otkrila je da je isti mogul zlostavljao i druge žene koje se bave filmskom industrijom.

Ovo nije prvi put da se Ešli Džad požalila na zlostavljanje u Holivudu. Tokom jednog intervjua 2014. rekla je da je nebrojeno puta bila na setovima filmova, čiji su joj producenti govorili stvari koje su "toliko odisale seksom".

Posljednjih mjeseci mnoge javne ličnosti progovorile su o mizogoniji u filmskoj industriji. Predvođene su glumicom Rouz Mekgovan, koja je nedavno izgubila agenta, jer je smatrala da je seksizam to što su na jednom kastingu glumice ohrabrivane da se skinu u donji veš.

Bonus video: