Gordon-Luit u filmu "The Walk"

“Kada se nađeš na tako velikoj visini, tijelo ti govori 'Ne bi trebalo da budeš ovdje, opasno je '”, ispričao je Gordon-Luit i otkrio da je hodanje po konopcu “veoma zabavno, ali i bolno i povređuje cijelo tijelo, jer konstantno mora biti ukočeno”
1 komentar(a)
Džozef Gordon Luit, Foto: Ansionnachfionn.com
Džozef Gordon Luit, Foto: Ansionnachfionn.com
Ažurirano: 08.10.2015. 16:23h

Glumac Džozef Gordon-Luit ne boluje od straha od visine, što je za njega veoma dobra stvar, jer u suprotnom ne bi mogao da glumi u filmu “The Walk”, Roberta Zemekisa. Ostvarenje govori o Filipu Petitu, legendarnom hodaču po konopcu, koji je 1974. prošetao užetom između vrhova kula Blizankinja.

“Kada se nađeš na tako velikoj visini, tijelo ti govori 'Ne bi trebalo da budeš ovdje, opasno je '”, ispričao je Gordon-Luit i otkrio da je hodanje po konopcu “veoma zabavno, ali i bolno i povređuje cijelo tijelo, jer konstantno mora biti ukočeno”.

Sa druge strane, Petit (66) je oduševljen time što je dobio priliku da umjesto konopcem šeta crvenim tepihom, ali i što je snimljen film o njemu, jer je sumnjao da će ikada biti završen, pošto se na njemu radi devet godina. On je otkrio i da je sa Gordon-Luitom proveo osam dana, tokom pripreme za snimanje.

“Pokušavao sam da ga naučim da stvar nije ni u tehnici ni u umu, već da je potrebno obje. Moraš da daš i dušu i tijelo da bi poput mene hodao užetom”, istakao je Petit kojeg su mnogi nazivali ludakom.

“Ako sam lud, onda je to zbog težnje prema perfekciji i želje da budem iskren kao izvođač. Život je kratak i treba ga proživjeti kroz strast”, poručio je on.

Bonus video: